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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
18/11/2019 |
Data da última atualização: |
16/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SHAHAB, M.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; COLOMBO, R. C.; SILVESTRE, J. P.; KOYAMA, R.; SOUZA, R. T. de. |
Afiliação: |
MUHAMMAD SHAHAB, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; SERGIO RUFFO ROBERTO, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; SAEED AHMED, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; RONAN CARLOS COLOMBO, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; JOÃO PEDRO SILVESTRE, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; RENATA KOYAMA, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box10.011, 86057-970, Londrina, PR, Brazil; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV. |
Título: |
Relationship between anthocyanins and skin color of table grapes treatedwith abscisic acid at different stages of berry ripening. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, v. 259, n. 108859, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108859 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Grapes grown under warm climate conditions tend to show less color development, and this phenomenon isattributed to low anthocyanin accumulation in berry skin in response to high temperature during ripening. 'Benitaka'(VitisviniferaL.)is a table grape that shows poor color development when grown under a subtropical condition, and the exogenous application of(S)-cis-abscisicacid(S-ABA)is a recently developed technique used to over come this difficulty. |
Palavras-Chave: |
(S)-cis-abscisic acid; Grapevines; Plant growth regulators; Quality attribute. |
Thesagro: |
Vitis Vinifera. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204875/1/1-s2.0-S0304423819307459-main1.pdf
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Marc: |
LEADER 01293naa a2200265 a 4500 001 2114504 005 2020-12-16 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108859$2DOI 100 1 $aSHAHAB, M. 245 $aRelationship between anthocyanins and skin color of table grapes treatedwith abscisic acid at different stages of berry ripening.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aGrapes grown under warm climate conditions tend to show less color development, and this phenomenon isattributed to low anthocyanin accumulation in berry skin in response to high temperature during ripening. 'Benitaka'(VitisviniferaL.)is a table grape that shows poor color development when grown under a subtropical condition, and the exogenous application of(S)-cis-abscisicacid(S-ABA)is a recently developed technique used to over come this difficulty. 650 $aVitis Vinifera 653 $a(S)-cis-abscisic acid 653 $aGrapevines 653 $aPlant growth regulators 653 $aQuality attribute 700 1 $aROBERTO, S. R. 700 1 $aAHMED, S. 700 1 $aCOLOMBO, R. C. 700 1 $aSILVESTRE, J. P. 700 1 $aKOYAMA, R. 700 1 $aSOUZA, R. T. de 773 $tScientia Horticulturae$gv. 259, n. 108859, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Status |
URL |
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Registros recuperados : 15 | |
8. | | MULLER, I. T.; MALAFATTI, J. O. D.; MOREIRA, A. J.; FRESCHI, G. P. G.; PARIS, E. C. Síntese de Compósito nanoparticulado hidroxiapatita: Nb2O5 para aplicação em descontaminação de água. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. 52 Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | MOREIRA, A. J.; MALAFATTI, J. O. D.; GIRALDI, T. R.; PARIS, E. C.; PEREIRA, E. C.; MENDONÇA, V. R.; MASTELARO, V. R.; FRESCHI, G. P. G. Prozac® photodegradation mediated by Mn-doped TiO2 nanoparticles: Evaluation of by-products and mechanisms proposal. Journal of Environmental Chemical Engineering, v. 8, 104543, 2020. 1 - 13Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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10. | | MALAFATTI, J. O. D.; MOREIRA, A. J.; SCIENA, C. R.; SILVA, T. E. M.; FRESCHI, G. P. G.; PEREIRA, E. C.; PARIS, E. C. Prozac® removal promoted by HAP:Nb2O5 nanoparticles system: by products, mechanism, and cytotoxicity assessment. Journal of Environmental Chemical Engineering, v. 9, e104820, 2021. 1-11Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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12. | | MOREIRA, A. J.; CAMPOS, L. O.; MALDI, C. P.; DIAS, J. A.; PARIS, E. C.; GIRALDI, T. R.; FRESCHI, G. P. G. Photocatalytic degradation of Prozac® mediated by TiO2 nanoparticles obtained via three synthesis methods: sonochemical, microwave hydrothermal, and polymeric precursor. Environmental Science and Pollution Research, 2020. 16 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | PARIS, E. C.; MALAFATTI, J. O. D.; SCIENA, C. R.; NEVES JUNIOR, L. F.; ZENATTI, A.; ESCOTE, M. T.; MOREIRA, A. J.; FRESCHI, G. P. G. Nb2O5 nanoparticles decorated with magnetic ferrites for wastewater photocatalytic remediation. Environmental Science and Pollution Research,v. 28, n. 19, 2021. p. 23731-23741Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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15. | | ROSA, C. R.; DAKUZAKU, C. S.; FRESCHI, G. P. G.; GOMES NETO, J. A.; NÓBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A. Método para a determinação de Se em suspensão de vegetais empregado GFAAS. In: ENCONTRO REGIONAL DE QUÍMICA DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 13.; SEMANA DA QUÍMICA, 31., 2001, Jaboticabal, SP. Anais... Jaboticabal: Instituto de Química-UNESP, 2001. p.125, QA-63.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 15 | |
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