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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/04/2016 |
Data da última atualização: |
13/04/2016 |
Autoria: |
MADRUGA, M. S.; SOUZA, J. G.; NARAIN, N.; BESERRA, F. J.; BISCONTINI, T. M. |
Título: |
Effect of slaughter age on fat components of the "Mestico" goat meat. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 7., 2000, Tours, Poitiers, France. Proceedings... Paris: INRA: IGA: Institut de Elevage, 2000. v. 2, p. 842. |
ISBN: |
2841480399 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of slaughter age on fat, cholesterol and fatty acids contents was determined using 16 samples of male "mestiço" goat. Groups of four animals were slaughtered at 175, 210, 265 and 310 days. Slaughter age had a significant (P<0.01) effect only on cholesterol content, which increased with advancing age. Meat from young goats presented the lowest fat content. Unsaturated fatty acids were in higher concentrations, compared to saturated fatty acids, in all slaughter ages. Oleic, stearic and palmitic comprised the greatest proportion of fatty acids in goat meat. |
Palavras-Chave: |
Carne caprina; Slaughtering. |
Thesagro: |
Abate; Ácido graxo; Caprino; Carne; Gordura; Idade. |
Thesaurus Nal: |
Age; Fatty acids; Goat meat; Slaughter weight. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
22/09/2008 |
Data da última atualização: |
24/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
CARNEIRO, H. L.; QUEIROZ, V. A. V.; VASCONCELOS, J. H.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUES, C. G.; PAIVA, C. L. |
Afiliação: |
HELIETE LOPES CARNEIRO, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; JOSE HEITOR VASCONCELLOS, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; Christianne G. Rodrigues, UNI-BH; Caroline L. Paiva, Uni-BH. |
Título: |
Análise sensorial de barra de cereais elaborada com pipoca de sorgo. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 27.; SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 3.; WORKSHOP SOBRE MANEJO E ETIOLOGIA DA MANCHA BRANCA DO MILHO, 2008, Londrina. Agroenergia, produção de alimentos e mudanças climáticas: desafios para milho e sorgo: trabalhos e palestras. [Londrina]: IAPAR; [Sete Lagoas]: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cereais em barra; Teste de aceitação. |
Thesagro: |
Sorghum Vulgare. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30113/1/Analise-sensorial.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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