Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/10/2015
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VEDOVOTO, G. L.; ALMEIDA, M. J. de O.; AVILA, A. F. D.; GAZZOLA, R.
Afiliação:  GRACIELA LUZIA VEDOVOTO, SGE; MARCOS JACOB DE OLIVEIRA ALMEIDA, CPAMN; ANTONIO FLAVIO DIAS AVILA, SGE; ROSAURA GAZZOLA, SGE.
Título:  Avaliação multidimensional de impactos de cultivares biofortificadas: feijão caupi BRS Aracê no Piauí.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
Idioma:  Português
Notas:  Organização: Embrapa Agroindústria de Alimentos. Editora técnica: Marília Regini Nutti.
Conteúdo:  O projeto biofortificação de cultivos foi criado para oferecer produtos com maior quantidade de nutrientes e que pudessem ser uma alternativa de produção à agricultura familiar.
Palavras-Chave:  Avaliação de impactos; Biorfortificação; Feijão caupi BRS Aracê.
Thesagro:  Feijão; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Fortified foods.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132172/1/225-228.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE58357 - 1UPCAA - DD
CPAMN31333 - 1UPCAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  27/09/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A.
Afiliação:  JAIR CORREIA MATOS, UNIVASF; VANÚZIA GONÇALVES MENEZES, UFRPE; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; BRUNNA SAMUEL DE CARVALHO BARCELLOS, UFRGS; MARILIZ GUTTERRES SOARES, UFRGS; MARIA HELENA TAVARES DE MATOS, UNIVASF; ELENICE ANDRADE MORAES, UNIVASF; DANIEL RIBEIRO MENEZES, UNIVASF; MÁRIO ADRIANO ÁVILA QUEIROZ, UNIVASF.
Título:  Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11250-022-03320-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim was to evaluate the effect of residual feed intake (RFI) on the histological, physical and mechanical characteristics of the sheep skin confined in full sun or shade. Dorper sheep (n = 64), male, with an initial bodyweight of 17.8 ± 2.43 kg was confined for 40 days to determine the RFI. After classification, 30 animals with positive RFI and 30 animals with negative RFI were selected, which were distributed in 2 confinement environments. This was a factorial arrangement of 2 (groups of animals?positive RFI and negative RFI) × 2 (environments?full sun and shade), with 15 animals for each combination of factors. The sheep remained in confinement for 60 days. After slaughter, skins were divided in half, and fragments were collected from the right portion for histological sections. The left part of each skin was subjected to tanning. Interaction effect RFI × environment was found in the evaluation of leather fragments in the horizontal direction on elongation at break, leather thickness and tear strength (p < 0.05). An isolated effect of the environment was found on elongation at break of leather fragments in the evaluation on the vertical direction (p = 0.01) and on the number of secondary follicles during the histological evaluation of the dorsal and lateral regions of the skin (p < 0.05). An effect of the interaction RFI × environment was observed for the thermostatic layer of the hip region (p = 0.03). Sheep with positive RFI and kept in confinement in full sun have a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Eficiência alimentar; Estresse térmico; Resistência à tração.
Thesagro:  Confinamento; Consumo Alimentar; Meio Ambiente; Ovino; Pele.
Thesaurus NAL:  Heat stress; Tensile strength.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146876/1/Histological-and-physicalmechanical-characteristics-of-the-skin-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60052 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional