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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/02/2010
Data da última atualização:  04/06/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SABBE, S.; VERBEKE, W.; DELIZA, R.; MATTA, V. M.; VAN DAMME, P.
Afiliação:  SARA SABBE, Ghent University; WIM VERBEKE, Ghent University; ROSIRES DELIZA, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; PATRICK VAN DAMME, Ghent University.
Título:  Consumer liking of fruit juices with different açaí (Euterpe oleracea Mart.) concentrations.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, Chicago, v. 74, n. 5, p. S171-S176, jun./jul. 2009.
DOI:  10.1111/j.1750-3841.2009.01146.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Overall liking, flavor, and perceived healthiness of one newly developed fruit juice with high açaí content (40% açaí) and 5 commercially available fruit juices with lower (4% to 20%) açaí concentrations were evaluated by consumers in Belgium. General trends for the overall sample were examined by means of analysis of variance, whereas individual consumer preferences were evaluated using internal preference mapping and hierarchical cluster analysis. The relative contribution of flavor and perceived health benefits as predictors of consumers' overall liking of the 6 açaí-based fruit juices was estimated through linear regression analysis. The results showed a negative relationship between the juices' overall liking and their açaí concentrations. Although the vast majority of consumers preferred the juices having a low açaí content (4% to 5% açaí), a small consumer segment liked the juice with 40% açaí. Flavor or taste experience superseded consumers' perceived health benefits as the primary determinant of the fruit juices' overall liking. The impact of perceived health benefits on the overall liking of the açaí juices decreased with higher taste dissatisfaction.
Palavras-Chave:  Euterpe oleracea Mart.
Thesagro:  Açaí; Consumidor; Suco de Fruta.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10156 - 1UPCAP - PP2009/1252010.00036
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  24/10/2006
Data da última atualização:  26/03/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KALIL, G. P. da C.; CHRESTANI, F.; RAUPP, D. da S.; CLEMENTE, E.; KALIL FILHO, A. N.; PILEGGI, M.; HANSEL, F. A.
Título:  Dinâmica do ph e taxa de crescimento de fungos mesófilos e enterobactérias psicrófilas durante o armazenamento de palmito de pupunha minimamente processado.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos: abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. [S.l.]: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2005.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Thesagro:  Armazenamento; Fungo; Palmito; Pupunha.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/119220/1/digitalizar0004.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF39886 - 1UPCRA - CDCD0217
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