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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/02/2008 |
Data da última atualização: |
10/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NICKEL, O.; BARBOSA, C. de J.; SANTOS-FILHO, H. P.; PASSOS, O. S.; LARANJEIRA, F. F. |
Afiliação: |
OSMAR NICKEL, CNPUV; Cristiane de Jesus Barbosa, Embrapa Mandioca e Fruticultura; Hermes Peixoto Santos-Filho, Embrapa Mandioca e Fruticultura; Orlando Sampaio Passos, Embrapa Mandioca e Fruticultura; Francisco Ferraz Laranjeira, Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Título: |
Bahia bark scaling of citrus: a disease of unknown etiology. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Pest Technology, v 1, n. 1, p. 70-75, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the 1960's a bark scaling disorder was identified in sweet orange and grapefruit trees in Brazil. It is characterized by yellow-beige to light brown scaling lesions on the trunk or on small branches on the upper part of the plant and followed by a significant exudation of water soluble gum. The disease affects all sweet oranges and some mandarins but it is especially severe on grapefruit varieties. Because of its regional occurrence in the states of Bahia and Sergipe, and being symptomatically very similar to psorosis A, this disease was initially referred to as Bahia type psorosis (tBa). However, accumulated data on inoculated indicator plants, histopathological studies as well as attempts of RT-PCR and molecular hybridization showed that it was a novel disease. The etiology of the disorder is still not elucidated and its nature remains unknown. Nevertheless, experimental data on its epidemiology showed that it is naturally transmitted, citrus diseased plants are the main inoculum source and its progress and spread is consistent with a disease vectored by an insect of limited dispersion ability. Currently the work is aiming at the identification of the pathogen and its vector. |
Palavras-Chave: |
Bahia; Brasil; Citro; Transmission; Virus-like. |
Thesagro: |
Casca; Descascamento; Doença de Planta; Fruticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195975/1/CITRUS.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
19/11/2019 |
Data da última atualização: |
09/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BRONDI, M. G.; ELIAS, A. M.; FURLAN, F. F.; GIORDANO, R. C.; FARINAS, C. S. |
Afiliação: |
CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA. |
Título: |
Uso da proteína de soja na sacarificação do bagaço de cana-de-açúcar no contexto de uma biorrefinaria integrada: análise tecno-econômica do processo. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. |
Páginas: |
280-283 |
ISSN: |
2358-9132 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Adsorção improdutiva; Análise tecno-econômica; Bagaço de cana-de-açúcar; Hidrólise enzimática; Proteína de soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205032/1/P-Uso-da-proteina-de-soja-na-sacarificacao-do-bagaco-de-cana-de-acucar-no-contexto-de-uma-biorrefinaria-integrada-analise-tecno-economica-do-processo..pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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