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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cocais.
Data corrente:  03/01/2023
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M.
Afiliação:  ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; MANOEL RICARDO DE ALBUQUERQUE FILHO, CNPMS; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; MARIANA DE ARAGAO PEREIRA, CNPGC; ALLAN BRUNO ALMEIDA DE FIGUEIREDO, FAZENDA TRIJUNÇÃO; TOMAZ ANDRADE BARBOSA, FAZENDA TRIJUNÇÃO; HOSANA MARIA ANDRADE, CNPMS.
Título:  Low Carbon Beef: a case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA, 2022.
Páginas:  p. 245
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model.
Palavras-Chave:  Carne de baixo carbono.
Thesagro:  Carbono; Mudança Climática; Solo Arenoso.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Climate change; Greenhouse gas emissions; Sandy soils.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150554/1/Low-carbon-beef-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cocais (CPACP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACP1795 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/03/2018
Data da última atualização:  08/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ANDRADE, V. P. M. de; SILVA, J. A. B. da; SOUZA, J. S. C. de; OLIVEIRA, F. F.; SIMOES, W. L.
Afiliação:  VICTOR PIMENTA MARTINS DE ANDRADE, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; JOSÉ ALIÇANDRO BEZERRA DA SILVA, UNIVASF; JOSÉ SEBASTIÃO COSTA DE SOUSA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; FÁBIO FREIRE OLIVEIRA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano, Petrolina, PE; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA.
Título:  Physiological characteristics of grapevine under irrigation and fertilization management.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Tropical., Goiânia, v. 47, n. 4, p. 390-398, oct./dec. 2017.
ISSN:  1983-4063
Idioma:  Português
Conteúdo:  The viticulture in the semiarid region of Brazil stands out in the country due to the expansion of its cultivated area and increased production, especially in the sub-mid São Francisco Valley. However, the supplying of water and an efficient replacement of nutrients to the soil are essential for these crops, due to the intrinsic climatic conditions of this region, such as low rainfall and high evapotranspiration. This study aimed at evaluating the physiological characteristics of ?Itália? grapevine (Vitis vinifera L.) under irrigation and fertilization management. The experiment was conducted in a randomized block design, with four replications, in a split-plot arrangement, with four irrigation water depths (0.75, 1.00, 1.25 and 1.5 times the crop coefficient) in the plots and four fertilizer rates (100 %, 75 %, 50 % and 25 %, based on the recommended fertilizer rates for this crop) in the subplots, with addition of organic compounds. The leaf water potential, leaf chlorophyll content, relative water content, photosynthesis, stomatal conductance, internal CO2 partial pressure, leaf temperature and biomass accumulation in the berries were evaluated. The highest leaf chlorophyll contents were found in treatments with fertilizer rates of 70-85 %. Stomatal conductance decreased with the increasing irrigation water depths, thus reducing the internal CO2 partial pressure and increasing the leaf temperature and air vapor pressure deficit. The reduction of 25 % in the conventional f... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Substâncias húmicas; Trocas gasosas.
Thesagro:  Fertirrigação; Irrigação; Uva; Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Gas exchange; Grapes; humic substances.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173692/1/Welson-1-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57271 - 1UPCAP - DD
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