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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
10/12/2019 |
Data da última atualização: |
07/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BORBA, K. R.; BONFIM, N.; OLDONI, F. C. A.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Determinação de sólidos solúveis em tomates utilizando espectroscopia de infravermelho médio. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. |
Páginas: |
675-679 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Análise de qualidade; Espectroscopia; Infravermelho; PLS. |
Thesagro: |
Lycopersicon Esculentum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206730/1/P-DETERMINACAO-DE-SOLIDOS-SOLUVEIS-EM-TOMATES-UTILIZANDO-ESPECTROSCOPIA-DE-INFRAVERMELHO-MEDIO.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
09/06/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
PINCINATO, R. B. M.; OGLEND, A.; BERTOLINI, R. M. B.; MUÑOZ, A. E. P. |
Afiliação: |
RUTH BEATRIZ MEZZALIRA PINCINATO, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; ATLE OGLEND, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; RENATA MELON BARROSO BERTOLINI, MAPA, Porto Alegre-RS; ANDREA ELENA PIZARRO MUNOZ, CNPASA. |
Título: |
The São Paulo wholesale seafood market: A study of fish prices in Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture Economics & Management, v. 26, n. 3, p. 259-282, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/13657305.2022.2079762 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We analyze fish pricing in the São Paulo wholesale market, the second largest seafood market in South America. Quantitative price analysis is complemented by interviews with participants in the value chain to answer how the multitude of fish products supplied in this market are related and the challenges facing future growth. The results reveal a clear separate pricing of domestically produced fishery species (whitefish and pelagics) from the internationally traded aquaculture species (tilapia and salmon). Tilapia and salmon are uniquely priced, less volatile and more persistent with a price dynamic more akin to local terrestrial meats. Fishery prices show large month-by-month fluctuations and compete more with each other. Participants in the different levels of the value chain corroborate the uniqueness of salmon and state a preference for stable availability and low prices, with less concern about the specific sourcing of fish (aquaculture/fisher, or domestic/imported). |
Palavras-Chave: |
São Paulo. |
Thesagro: |
Aquicultura; Importação; Mercado Nacional; Peixe; Preço. |
Thesaurus NAL: |
Aquaculture; Fisheries; Food prices; Imports; Market analysis; Seafoods; Wholesale marketing. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143912/1/aem-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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