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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  08/02/2018
Data da última atualização:  08/02/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  VIEIRA, R. F.; PAZIANOTTO, R. A. A.
Afiliação:  ROSANA FARIA VIEIRA, CNPMA; RICARDO ANTONIO ALMEIDA PAZIANOTTO, CNPMA.
Título:  Microbial activity in soil cultivated with sugarcane: effect of the amount of straw retained in the soil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 36., 2017, Belém, PA. Amazônia e seus solos: peculiaridades e potencialidades. Anais... Belém, PA: SBCS, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugarcane cultivation has gone through intense changes in the management practices due to the introduction of mechanical harvesting and the possibility of using nitrogen fixing bacteria (NFB). The use of this inoculant can reduce the use of nitrogen fertilizers without compromising culture productivity. However, mechanical harvesting generates significant amounts of straw, which are returned to the soil. The sugar-alcohol sector has questioned the amount of straw that should stay on the soil, considering its demand for energy purposes and the production of second generation ethanol. In order to develop and adopt sustainable management practices, one must quantify the possible impacts on the environment. Microbiological parameters have been widely used for this end, since they are more sensitive to changes in cultivation. The objective was to study the effect of maintaining differentiated amounts of straw on the soil, after harvesting the sugarcane, on some chemical and microbiological soil parameters. In all the treatments the sugarcane was inoculated with NFB.
Palavras-Chave:  Soil enzymatic activity.
Thesagro:  Cana de açúcar; Solo.
Thesaurus Nal:  microbial activity; sugarcane.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172422/1/RA-VieiraRF-et-al-XXXVI-CBCS-2017-Microbial....pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA16038 - 1UPCRA - DDrosana
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  07/01/2019
Data da última atualização:  29/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GONÇALVES, N. P.; LUCENA, E. M. P. de; BONILLA, O. H.; SILVEIRA, M. R. S. da; TAVARES, F. J. C.
Afiliação:  Nigéria Pereira Gonçalves, Universidade Estadual do Ceará; Eliseu Marlônio Pereira de Lucena, Universidade Estadual do Ceará; Oriel Herrera Bonilla, Universidade Estadual do Ceará; MARCIA REGIA SOUZA DA SILVEIRA, CNPAT; Francisca Jéssica Costa Tavares, Universidade Estadual do Ceará.
Título:  Bioactive compounds during the maturation of four fruits native to the restinga forest of Ceará.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 39, n. 5, e-686, 2017.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Ácido ascórbico; Antocianinas; Carotenoides; Flavonoides amarelos.
Thesagro:  Clorofila.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Ascorbic acid; Carotenoids; Chlorophyll.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190233/1/ART18085.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15889 - 1UPCAP - DD2018.0345
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