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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/05/2004 |
Data da última atualização: |
04/07/2016 |
Autoria: |
RAPINI, L. S.; TEIXEIRA, J. P.; MARTINS, N. E.; CERQUEIRA, M. M. O. P.; SOUZA, M. R.; PENNA, C. F. A. M. |
Título: |
Perfil de resistência antimicrobiana de cepas de Staphylococcus sp. isoladas de queijo tipo coalho. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 56, n. 1, p. 130-133, fev. 2004. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352004000100022 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
[Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus sp. strains isolated from type "coalho" cheese].
The antimicrobial resistance profile of 45 Staphylococcus strains isolated from 10 samples of Brazilian type "coalho" cheese was evaluated against eight antibiotics used either in human or in veterinarian medicine. The tested antibiotics decreasing resistance degree was: penicillin (100.0%), tetracycline (91.0%), vancomycin (75.5%), gentamicin (71.1%), oxacillin (66.7%), erythromycin (60.0%), cephalothin (48.9%) and sulphazothrin (26.7%). The high frequency of Staphylococcus strains presenting resistance to the tested antibiotics, emphasizes the importance of the control of the abusive use of antibiotics by medical and veterinarian subjects. |
Palavras-Chave: |
Contaminação de alimento; Laticínios; Queijo coalho; Staphylococcus sp. |
Thesagro: |
Estafilococo; Higiene; Microbiologia; Resistência. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01667naa a2200289 a 4500 001 1530530 005 2016-07-04 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352004000100022$2DOI 100 1 $aRAPINI, L. S. 245 $aPerfil de resistência antimicrobiana de cepas de Staphylococcus sp. isoladas de queijo tipo coalho. 260 $c2004 520 $a[Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus sp. strains isolated from type "coalho" cheese]. The antimicrobial resistance profile of 45 Staphylococcus strains isolated from 10 samples of Brazilian type "coalho" cheese was evaluated against eight antibiotics used either in human or in veterinarian medicine. The tested antibiotics decreasing resistance degree was: penicillin (100.0%), tetracycline (91.0%), vancomycin (75.5%), gentamicin (71.1%), oxacillin (66.7%), erythromycin (60.0%), cephalothin (48.9%) and sulphazothrin (26.7%). The high frequency of Staphylococcus strains presenting resistance to the tested antibiotics, emphasizes the importance of the control of the abusive use of antibiotics by medical and veterinarian subjects. 650 $aEstafilococo 650 $aHigiene 650 $aMicrobiologia 650 $aResistência 653 $aContaminação de alimento 653 $aLaticínios 653 $aQueijo coalho 653 $aStaphylococcus sp 700 1 $aTEIXEIRA, J. P. 700 1 $aMARTINS, N. E. 700 1 $aCERQUEIRA, M. M. O. P. 700 1 $aSOUZA, M. R. 700 1 $aPENNA, C. F. A. M. 773 $tArquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte$gv. 56, n. 1, p. 130-133, fev. 2004.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registro |
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Registros recuperados : 6 | |
4. | | CARELLI, M. L. C.; FAHL, J. I.; TEIXEIRA, J. P. F. Efeito do nitrogênio no teor de proteína e composição em aminoácidos de sementes de feijão. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 16, n. 6, p. 795-799, nov./dez. 1981 Título em inglês: Effect of nitrogen on Protein content, and aminoacid composition in dry bean seeds.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | MACHADO, E. C.; PEREIRA, A. R.; FAHL, J. I.; ARRUDA, H. V.; SILVA, W. J. da; TEIXEIRA, J. P. F. Análise quantitativa de crescimento de quatro variedades de milho em três densidades de plantio, através de funções matemáticas ajustadas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, V.17, n.6, p. 825-833 jun. 1982 Título em inglês: Quantitative growth analysis of four corn varieties grown in three plant densities, with the use of fitted mathematical functions.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | SANTOS, K. S.; COSTA, C.; BESSA, M. J.; TEIXEIRA, J. P.; SILVA, A. V. C. da; PADILHA, F. F.; DARIVA, C.; OLIVEIRA, M. B. P. P. Azadirachta indica A. Juss (neem) phenolic extract inhibits human B-lymphoblastoid cells growth via cell cycle arrest, apoptosis induction, and DNA damage. Exploration of Foods and Foodomics, v. 1, p. 130-142, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 6 | |
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