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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/02/2015
Data da última atualização:  04/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; OLIVEIRA, A. P. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P.
Afiliação:  JACKSON ROBERTO GUEDES DA SILVA ALMEIIDA, UNIVASF; ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; ANA PAULA DE OLIVEIRA; UILIANE SOARES DOS SANTOS; MAZIELE DIAS DE SOUZA; LUMA DOS PASSOS BISPO; IZABEL CRISTINA CASANOVA TURATTI; NORBERTO PEPORINE LOPES.
Título:  Chemical composition of essential oils from the stem barks of Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) native to the Caatinga Biome.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  African Journal of Pharmacy and Pharmacology, v. 9, n. 4, p. 98-101, jan. 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Croton conduplicatus is a species popularly known in the Brazilian Caatinga (semi-arid vegetation) as quebra faca. Essential oils from the stem barks of C. conduplicatus were obtained by hydrodistillation after 2, 3 and 4 h of extraction with a very high percentage (95.93, 96.69 and 98.45%, respectively) of identified total components present in crude essential oils. Analyses were made by gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS). The most abundant constituents were a-pinene, pinene, camphor and (E)-caryophyllene. The occurrence of a-pinene and pinene has been reported in essential oils of several other species of Croton, indicating that this species is typically of the Euphorbiaceae family.
Palavras-Chave:  Bioma; Componentes voláteis; Croton conduplicatus; Essential oil; Planta nativa; Quebra faca.
Thesagro:  Caatinga; Oleo essencial; Planta medicinal.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA54407 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  23/10/2018
Data da última atualização:  07/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  HOFFMANN, J. F.; CRIZEL, R. L.; MADRUGA, N. de A.; BARBIERI, R. L.; CHAVES, F. C.
Afiliação:  J.F. Hoffmann; R. Lopes Crizel; N. de Ávila Madruga; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; F.C. Chaves.
Título:  Flavan-3-ol, flavanone, flavone, flavonol, phenolic acid, and stilbene contents of four Butia species (Arecaceae).
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Fruits, v. 73, n. 2, p. 125?137, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.17660/th2018/73.2.5
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Butia palm; Butia spp; Nutritional fruit composition; Phenolics; Underutilized species.
Thesaurus NAL:  Brazil; Flavonoids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT20776 - 1UPCAP - DD
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