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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  20/06/2022
Data da última atualização:  21/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GUO, W.-Y.; SERRA-DIAZE, J. M.; SCHRODTF, F.; EISERHARDT, W. L.; MAITNER, B. S.; MEROW, C.; VIOLLEJ, C.; ANAND, M.; BELLUAU, M.; BRUUN, H. H.; BYUN, C.; CATFORD, J. A.; CERABOLINI, B. E. L.; CHACÓN-MADRIGAL, E.; CICCARELLI, D.; CORNELISSEN, J. H. C.; DANG-LE, A. T.; FRUTOS, A. de; DIAS, A. S.; GIROLDO, A. B.; GUO, K.; GUTIÉRREZ, A. G.; HATTINGH, W.; HE, T.; HIETZ, P.; HOUGH-SNEE, N.; JANSEN, S.; KATTGE, J.; KLEIN, T.; KOMAC, B.; KRAFT, N. J. B.; KRAMER, K.; LAVOREL, S.; LUSK, C. H.; MARTIN, A. R.; MENCUCCINI, M.; MICHALETZ, S. T.; MINDENT, V.; MORI, A. S.; NIINEMETS, Ü.; ONODA, Y.; PEÑUELAS, J.; PILLAR, V. D.; PISEK, J.; ROBROEK, B. J. M.; SCHAMP, B.; SLOT, M.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; THIFFAULT, N.; VAN BODEGOM, P.; VAN DER PLAS, F.; WRIGHT, I. J.; XU, W.-B.; ZHENG, J.; ENQUIST, B. J.; SVENNING, J.-C.
Afiliação:  WEN-YONG GUO; JOSEP M. SERRA-DIAZE; FRANZISKA SCHRODTF; WOLF L. EISERHARDT; BRIAN S. MAITNER; CORY MEROW; CYRILLE VIOLLEJ; MADHUR ANAND; MICHA?EL BELLUAU; HANS HENRIK BRUUN; CHAEHO BYUN; JANE A. CATFORD; BRUNO E. L. CERABOLINI; EDUARDO CHACÓN-MADRIGAL; DANIELA CICCARELLI; J. HANS C. CORNELISSEN; ANH TUAN DANG-LE; ANGEL DE FRUTOS; ARILDO S. DIAS; AELTON B. GIROLDO; KUN GUO; ALVARO G. GUTIÉRREZ; WESLEY HATTINGH; TIANHUA HE; PETER HIETZ; NATE HOUGH-SNEE; STEVEN JANSEN; JENS KATTGE; TAMIR KLEIN; BENJAMIN KOMAC; NATHAN J. B. KRAFT; KOEN KRAMER; SANDRA LAVOREL; CHRISTOPHER H. LUSK; ADAM R. MARTIN; MAURIZIO MENCUCCINI; SEAN T. MICHALETZ; VANESSA MINDENT; AKIRA S. MORI; ÜLO NIINEMETS; YUSUKE ONODA; JOSEP PEÑUELAS; VALÉRIO D. PILLAR; JAN PISEK; BJORN J. M. ROBROEK; BRANDON SCHAMP; MARTIJN SLOT; ENIO EGON SOSINSKI JUNIOR, CPACT; NADEJDA A. SOUDZILOVSKAIA; NELSON THIFFAULT; PETER VAN BODEGOM; FONS VAN DER PLAS; IAN J. WRIGHT; WU-BING XU; JINGMING ZHENG; BRIAN J. ENQUIST; JENS-CHRISTIAN SVENNING.
Título:  High exposure of global tree diversity to human pressure.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  PNAS, v. 119, n. 25, e2026733119, 2022.
Páginas:  11 p.
ISSN:  1091-6490
Idioma:  Inglês
Notas:  Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.
Conteúdo:  Safeguarding Earth?s tree diversity is a conservation priority due to the importance of trees for biodiversity and ecosystem functions and services such as carbon sequestration. Here, we improve the foundation for effective conservation of global tree diversity by analyzing a recently developed database of tree species covering 46,752 species. We quantify range protection and anthropogenic pressures for each species and develop conservation priorities across taxonomic, phylogenetic, and functional diversity dimensions. We also assess the effectiveness of several influential proposed conservation prioritization frameworks to protect the top 17% and top 50% of tree priority areas. We find that an average of 50.2% of a tree species? range occurs in 110-km grid cells without any protected areas (PAs), with 6,377 small-range tree species fully unprotected, and that 83% of tree species experience nonnegligible human pressure across their range on average. Protecting highpriority areas for the top 17% and 50% priority thresholds would increase the average protected proportion of each tree species? range to 65.5% and 82.6%, respectively, leaving many fewer species (2,151 and 2,010) completely unprotected. The priority areas identified for trees match well to the Global 200 Ecoregions framework, revealing that priority areas for trees would in large part also optimize protection for terrestrial biodiversity overall. Based on range estimates for >46,000 tree species, our findings show... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Área protegida.
Thesagro:  Árvore; Biodiversidade; Conservação.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144157/1/Guo-et-al.-2022-PNAS-High-exposure-of-global-tree-diversity-to-human-pressure.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22295 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  09/01/2019
Data da última atualização:  09/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, K. G. de; PAIVA, C. L.; CARLOS, L. de A.; MENEZES, C. B. de; BARROS, F. A. R. de; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.; ANUNCIAÇÃO, P. C.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; KÊNIA GRASIELLE DE OLIVEIRA, Universidade Federal de São João del- Rei; CAROLINE LIBOREIRO PAIVA, Universidade Federal de Minas Gerais; LANAMAR DE ALMEIDA CARLOS, Universidade Federal de São João del- Rei; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; FREDERICO AUGUSTO RIBEIRO DE BARROS, Universidade Federal de Viçosa; HELENA MARIA PINHEIRO SANT'ANA, Universidade Federal de Viçosa; PAMELLA CRISTINE ANUNCIAÇÃO, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Retention of some flavones and flavanones in flour, grain and bran of sorghum during storage.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 17, n. 3, p. 522-534, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  O sorgo está associado a várias propriedades funcionais pelo fato de conter altos níveis de compostos fenólicos, como flavonoides, flavonas e flavanonas. No entanto, estes compostos são sensíveis ao período e condições de armazenamento. Assim, este trabalho teve como objetivo avaliar a retenção de luteolina, apigenina, naringenina e eriodictilol nos genótipos de sorgo SC319 (farinha e grão) e TX430 (farinha e farelo) armazenados por 180 dias a 4, 25 e 40 °C. Estes compostos foram quantificados por cromatografia líquida de alto desempenho acoplada a detector de arranjo de diodos. Houve efeito do tempo de armazenamento, que favoreceu a redução de flavona e flavanona nos genótipos avaliados. A temperatura de armazenamento influenciou as flavonas mais do que o conteúdo de flavanona. As retenções variaram de 70,27 a 88,72% para luteolina, 69,04 a 99,15% para apigenina, 56,92 a 88,51% para naringenina e de 77,10 a 93,42% para eriodictilol nas três temperaturas no final de 180 dias. Embora as flavonas e flavanonas tenham sido melhor conservadas a 4 °C (cerca de 88% de retenção), em temperatura ambiente (25 °C), as retenções de flavonas e flavanonas foram pelo menos 77% e 85% após 180 dias.
Thesagro:  Armazenamento; Flavonóide; Perda; Sorghum Bicolor.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190092/1/Retention-some.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS28637 - 1UPCAP - DD
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