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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/10/2018
Data da última atualização:  09/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALMEIDA NETA, M. C.; QUEIROGA, A. P. R.; ALMEIDA, R. L. J.; SOARES, A. C.; GONÇALVES, J. M.; FERNANDES, S. S.; SOUSA, M. C. de; SANTOS, K. M. O. dos; BURITI, F. C. A.; FLORENTINO, E. R.
Afiliação:  Maria Carmélia Almeida Neta; Anna Paula Rocha de Queiroga, UEP; Raphael Lucas Jacinto Almeida, UEP; Anderson Caetano Soares, UEP; Jade Marinho Gonçalves, UEP; Suenia Soares Fernandes, UEP; Marina Cínthia de Sousa, UEP; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Flávia Carolina Alonso Buriti, UEP; Eliane Rolim Florentino, UEP.
Título:  Fermented Dessert with Whey, Ingredients from the Peel of Jabuticaba (Myrciaria cauliflora) and an Indigenous Culture of Lactobacillus plantarum: Composition, Microbial Viability, Antioxidant Capacity and Sensory Features.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Nutrients, v. 10, n. 1214, p. 2-9, 2018.
DOI:  doi:10.3390/nu10091214
Idioma:  Inglês
Notas:  Open acess.
Palavras-Chave:  By-products upgrading.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184133/1/Fermented-dessert-2018-nutrients.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14236 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  26/04/1999
Data da última atualização:  26/04/1999
Autoria:  JAMES, E. K.; OLIVARES, F. L.; BALDANI, J. I.; DOBEREINER, Johanna.
Título:  Herbaspirillum, an endophytic diazotroph colonizing vascular tissue in leaves of Sorghum bicolor L. Moench.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Botany, Oxford, v. 48, n. 308, p. 785-797, 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Leaves of Sorghum bicolor wre examined at 5 d and 14 d after inoculation with the N2-fixing endophytic bacteria Herbaspirillum seropedicae and Herbaspirillum rubrisubalbicans. Plants inoculated with H. rubrisubalbicans expressed symptoms of 'red stripe disease i.e. red stripes along the secondary veins of the leaf blade close to the inoculation point and spreading up the leaves. Infected leaves showed dense colonization by H. rubrisubalbicans in regions showing red stripe symptoms at 5 d after inoculation. The infection was confined within the vascular system, in particular, the protoxylem and associated lacunae, which were often completely filled with bacteria, with some of the latter expressing nitrogenase. The bacteria were recognized using H. rubrisubalb icans-specific antibodies and immunogold labelling, which also showed that the antibody reacted with material on the surface of the bacteria, and that this mucus was released into the lumen of the xylem. At 14 d after inoculation, disease symptoms were slightly more severe, with both meta- and protoxylem being even more heavily colonized in parts of the leaf showing red stripes. However, a strong host defence response was also apparent at this stage, with gums lining the walls of the vessels and enclosing the bacteria, although the latter were still actively dividing. At the edges of visible disease symptoms, plant gums filled the xylem; bacteria had formed distinct colonies within these gums, with some of the colonies ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bacterias; BNF; Diazotrofica; Diazotrophs; Endofito; FBN; Fixação biologica de nitrogênio; Nitrogen fixing bacteria.
Thesagro:  Bactéria; Folha; Xilema.
Thesaurus NAL:  endophytes; Herbaspirillum rubrisubalbicans; Herbaspirillum seropedicae; leaves; xylem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB24436 - 1UPCAP - --22275
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