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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  05/10/2015
Data da última atualização:  30/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIST, P.; BLANC, L.; MAZZEI, L.; BARALOTO, C.; AUSSENAC, R.
Afiliação:  Plinio Sist, CIRAD; Lilian Blanc, CIRAD; LUCAS JOSE MAZZEI DE FREITAS, CPATU; Christopher Baraloto, INRA; Raphaël Aussenac, Université Antilles-Guyane.
Título:  Current knowledge on overall post-logging biomass dynamics in Northern Amazonian forests.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Bois et Forêts des Tropiques, n. 314, p. 41-49, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article presents the effects of logging on the dynamics of above-ground biomass from the results of the post-logging study within two forests: Cikel in Eastern Pará, Brazil and Paracou in French Guiana. The main objective is to compare the impact of commercial logging on the regeneration of the aboveground biomass in these forests whose characteristics differ in terms of structure and growth. In both sites, the intensity of exploitation is a key factor in determining the loss of biomass and the time required for its regeneration. In Paracou, the regeneration of biomass lost during conventional logging of 10 trees per hectare takes 45 years and more than 100 years when operating with higher intensity (21 trees/ha ). In Cikel the forest biomass regenerates after 49 years harvesting 6 trees/ha and that takes 87 years after removal of 8 trees/ha. This regeneration needs similar time on both sites but with lower logging intensity at Cikel, in which felled trees are larger with a greater biomass than those of Paracou. This post-logging study has established a direct correlation of the dynamics of the biomass with the initial structure of the forest, as well as with the parameters of forest dynamics: mortality, growth and recruitment. The accumulation of biomass by the tree growth of the two remaining stands is a key parameter for the net carbon storage, while the contribution of recruitment in Paracou becomes significant only after 10 years after felling. Therefore in view to... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biomassa; Silvicultura.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU51668 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  15/05/2017
Data da última atualização:  17/07/2019
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; REBELATTO, R.; DUARTE, S. C.; BESSA. M. C.
Afiliação:  CLARISSA SILVEIRA LUIZ VAZ, CNPSA; DAIANE VOSS RECH, CNPSA; RAQUEL REBELATTO, CNPSA; SABRINA CASTILHO DUARTE, CNPSA; MARJO CARDÓ BESSA, PUC/RS.
Título:  Campylobacter: implicações para a carne de frango e a saúde pública.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Avicultura Industrial, Itu, ed. 1262, ano 108, n. 01, p. 12-14, 2017.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Uma análise preliminar da rotina laboratorial da Embrapa Suínos e Aves entre os anos de 2010 a 2014 mostrou que foram isoladas 1.141 cepas de Campylobacter de material avícola, compreendendo as espécies C. Jejuni e C. Coli.
Palavras-Chave:  Carne de frango.
Thesagro:  Contaminação; Isolamento; Sanidade animal.
Thesaurus NAL:  Campylobacter coli; Campylobacter jejuni.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159828/1/final8450.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21044 - 1UPCAM - DD
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