Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/04/2019
Data da última atualização:  12/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVEIRA, P. M. da; STONE, L. F.
Afiliação:  PEDRO MARQUES DA SILVEIRA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF.
Título:  Competition limits of the yield components of the common bean 'BRS Ártico' with white grains.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Científica, v. 47, n. 1, p. 46-51, 2019.
ISSN:  1984-5529
DOI:  10.15361/1984-5529.2019v47n1p46-51
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the limits of competition of yield components and ideal plant popula-tion for the common bean cultivar BRS Ártico, with white grains. Five plant populations, resulting from the sowing of 7, 10, 13, 16 and 19 seeds per meter, were compared in an experiment conducted at Embrapa Rice and Beans, in the autumn-winter season of 2015, with an experimental design of randomized blocks with four replica-tions. The yield was broken down into three components, number of plants ha-1 (NP), number of grains per plant (NGP) and grain weight (GW). An upper boundary curve, formed by a horizontal line and a hyperbola, was defined for each component as a function of the NP. The later the competition limit is determined in the cycle, the lower is its value, being equal to 190,000, 140,000 and 125,000 plants ha-1, respectively, for number of pods per plant, NGP and GW. The maximum possible yield increases with NP to the lowest competition limit, 125,000 plants ha-1, and after, there are adjustments between successive components, stabilizing this yield regardless of NP.
Palavras-Chave:  Grãos por planta; Massa dos grãos; Vagens por planta.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris; Vagem.
Thesaurus Nal:  Beans; Grains; Pods.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195857/1/CNPAF-2019-BRSArtico.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35501 - 1UPCAP - DD20192019
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  16/09/2003
Data da última atualização:  16/09/2003
Autoria:  NASCIMENTO, E. F. do; MORETTI, C. L.; ZUCHETTO, M. C.; MATTOS, L. M.
Afiliação:  Embrapa Hortaliças, Brasília, DF.
Título:  Avaliação da temperatura de comercialização de hortaliças minimamente processadas no mercado varejista do Distrito Federal.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 392, jul. 2003. Suplemento 1.
Palavras-Chave:  Produto minimamente processada.
Thesagro:  Alface; Beterraba; Brassica Oleracea Acephala; Brassica Oleracea Capitata; Cenoura; Comercialização; Couve; Daucus Carota; Lactuca Sativa; Processamento Mínimo; Qualidade; Repolho; Temperatura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH26230 - 1UPCPL - --635.05
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional