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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
25/05/1998 |
Data da última atualização: |
04/04/2018 |
Autoria: |
ALVES, E. J.; DANTAS, J. L. L.; SOARES FILHO, W. dos S.; SILVA, S. de O. e; OLIVEIRA, M. de A.; SOUZA, L. da S.; CINTRA, F. L. D.; BORGES, A. L.; OLIVEIRA, A. M.; OLIVEIRA, S. L. de; FRANCELLI, M.; CORDEIRO, Z. J. M.; SOUZA, J. da S. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMF, Cruz das Almas, BA. |
Título: |
Banana para exportação: aspectos técnicos da produção. |
Edição: |
2. ed. rev. aum. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, 1997. |
Páginas: |
106 p. |
Série: |
(SDR. Publicações Técnicas Frupex, 18). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Classificação botanica, origem e evolução; Cultivares de banana para exportação; Escolha da área; Preparo do solo; Nutrição e adubação da bananeira; Irrigação; Instalação do bananal; Tratos culturais; Pragas da bananeira; Doenças e nematoides; Manejo na colheita e pós-colheita; Transporte e comercialização; Rendimentos custos de produção e receitas esperadas. |
Palavras-Chave: |
Expotação; Production. |
Thesagro: |
Banana; Produção. |
Thesaurus Nal: |
exports; Musa. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
18/02/2019 |
Data da última atualização: |
18/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DIB, H. X.; OLIVEIRA, D. G. L. de; OLIVEIRA, C. F. R. de; TAVEIRA, G. B.; MELLO, E. de O.; VERBISCK, N. V.; CHANG, M. R.; CORRÊA JUNIOR, D.; GOMES, V. M.; MACEDO, M. L. R. |
Afiliação: |
Heloisa Xavier Dib, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Daniella Gorete Lourenço de Oliveira, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Caio Fernando Ramalho de Oliveira, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Gabriel Bonan Taveira, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; Erica de Oliveira Mello, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC; Marilene Rodrigues Chang, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Pesquisas Microbiológicas; Dario Corrêa Junior; Valdirene Moreira Gomes, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; Maria Lígia Rodrigues Macedo, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas. |
Título: |
Biochemical characterization of a Kunitz inhibitor from Inga edulis seeds with antifungal activity against Candida spp. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Archives of Microbiology, v. 201, n. 2, p. 223?233, March 2019 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
We describe the characterization of IETI, the first trypsin inhibitor purified from Inga edulis, a tree widely distributed in Brazil. Two-step chromatography was used to purify IETI, a protein composed of a single peptide chain of 19,685.10 Da. Amino-terminal sequencing revealed that IETI shows homology with the Kunitz family, as substantiated by its physical?chemical features, such as its thermal (up to 70 °C) and wide-range pH stability (from 2 to 10), and the value of its dissociation constant (6.2 nM). IETI contains a single reactive site for trypsin, maintained by a disulfide bridge; in the presence of DTT, its inhibitory activity was reduced in a time- and concentration-dependent manner. IETI presented activity against Candida ssp., including C. buinensis and C. tropicalis. IETI inhibitory activity triggered yeast membrane permeability, affecting cell viability, thus providing support for the use of IETI in further studies for the control of fungal infections. |
Palavras-Chave: |
Candida buinensis. |
Thesaurus NAL: |
Candida tropicalis; Membrane permeability; Trypsin inhibitors. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192973/1/Biochemical-characterization-of-a-kunitz.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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