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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
30/10/2014 |
Data da última atualização: |
11/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
RESENDE, G. M. de; COSTA, N. D. |
Afiliação: |
GERALDO MILANEZ DE RESENDE, CPATSA; NIVALDO DUARTE COSTA, CPATSA. |
Título: |
Cultivo orgânico da cebola no Submédio do Vale do São Francisco: cultivares e fontes de macronutrientes. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: Embrapa Semiárido, 2014. |
Páginas: |
Np. |
Série: |
(Embrapa Semiárido. Instruções Técnicas, 117). |
ISSN: |
1809-0001 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste trabalho são apresentados algumas informações acerca do cultivo de cebola (Allium cepa L.) em sistema orgânico no Submédio do Vale do São Francisco. |
Palavras-Chave: |
Adubação orgânica; Cultivo; Onion. |
Thesagro: |
Adubação; Allium Cepa; Cebola. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114721/1/INT117.pdf
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Marc: |
LEADER 00835nam a2200229 a 4500 001 1998903 005 2016-01-11 008 2014 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1809-0001 100 1 $aRESENDE, G. M. de 245 $aCultivo orgânico da cebola no Submédio do Vale do São Francisco$bcultivares e fontes de macronutrientes.$h[electronic resource] 260 $aPetrolina: Embrapa Semiárido$c2014 300 $aNp. 490 $a(Embrapa Semiárido. Instruções Técnicas, 117). 520 $aNeste trabalho são apresentados algumas informações acerca do cultivo de cebola (Allium cepa L.) em sistema orgânico no Submédio do Vale do São Francisco. 650 $aAdubação 650 $aAllium Cepa 650 $aCebola 653 $aAdubação orgânica 653 $aCultivo 653 $aOnion 700 1 $aCOSTA, N. D.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
09/06/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
PINCINATO, R. B. M.; OGLEND, A.; BERTOLINI, R. M. B.; MUÑOZ, A. E. P. |
Afiliação: |
RUTH BEATRIZ MEZZALIRA PINCINATO, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; ATLE OGLEND, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; RENATA MELON BARROSO BERTOLINI, MAPA, Porto Alegre-RS; ANDREA ELENA PIZARRO MUNOZ, CNPASA. |
Título: |
The São Paulo wholesale seafood market: A study of fish prices in Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture Economics & Management, v. 26, n. 3, p. 259-282, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/13657305.2022.2079762 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We analyze fish pricing in the São Paulo wholesale market, the second largest seafood market in South America. Quantitative price analysis is complemented by interviews with participants in the value chain to answer how the multitude of fish products supplied in this market are related and the challenges facing future growth. The results reveal a clear separate pricing of domestically produced fishery species (whitefish and pelagics) from the internationally traded aquaculture species (tilapia and salmon). Tilapia and salmon are uniquely priced, less volatile and more persistent with a price dynamic more akin to local terrestrial meats. Fishery prices show large month-by-month fluctuations and compete more with each other. Participants in the different levels of the value chain corroborate the uniqueness of salmon and state a preference for stable availability and low prices, with less concern about the specific sourcing of fish (aquaculture/fisher, or domestic/imported). |
Palavras-Chave: |
São Paulo. |
Thesagro: |
Aquicultura; Importação; Mercado Nacional; Peixe; Preço. |
Thesaurus NAL: |
Aquaculture; Fisheries; Food prices; Imports; Market analysis; Seafoods; Wholesale marketing. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143912/1/aem-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01904naa a2200325 a 4500 001 2143912 005 2022-12-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/13657305.2022.2079762$2DOI 100 1 $aPINCINATO, R. B. M. 245 $aThe São Paulo wholesale seafood market$bA study of fish prices in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aWe analyze fish pricing in the São Paulo wholesale market, the second largest seafood market in South America. Quantitative price analysis is complemented by interviews with participants in the value chain to answer how the multitude of fish products supplied in this market are related and the challenges facing future growth. The results reveal a clear separate pricing of domestically produced fishery species (whitefish and pelagics) from the internationally traded aquaculture species (tilapia and salmon). Tilapia and salmon are uniquely priced, less volatile and more persistent with a price dynamic more akin to local terrestrial meats. Fishery prices show large month-by-month fluctuations and compete more with each other. Participants in the different levels of the value chain corroborate the uniqueness of salmon and state a preference for stable availability and low prices, with less concern about the specific sourcing of fish (aquaculture/fisher, or domestic/imported). 650 $aAquaculture 650 $aFisheries 650 $aFood prices 650 $aImports 650 $aMarket analysis 650 $aSeafoods 650 $aWholesale marketing 650 $aAquicultura 650 $aImportação 650 $aMercado Nacional 650 $aPeixe 650 $aPreço 653 $aSão Paulo 700 1 $aOGLEND, A. 700 1 $aBERTOLINI, R. M. B. 700 1 $aMUÑOZ, A. E. P. 773 $tAquaculture Economics & Management$gv. 26, n. 3, p. 259-282, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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