Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  17/02/2012
Data da última atualização:  28/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEDROSO, A. de F.; RODRIGUES, A. de A.; BARIONI JUNIOR, W.; SOUZA, G. B. de.
Afiliação:  ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; ARMANDO DE ANDRADE RODRIGUES, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE.
Título:  Fermentation parameters, quality and losses in sugarcane silages treated with chemical additives and a bacterial inoculant.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 11, p. 2318-2322, nov. 2011.
ISSN:  1806-9290
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1516-35982011001100006
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this trial was to evaluate chemical additives and a bacterial inoculant on the inhibition of alcoholic fermentation and reduction of losses in sugarcane silages. Treatments were (doses on a fresh forage basis): without additive (control); urea (10 g/kg); urea (5 g/kg) + sodium benzoate (0.5 g/kg); sodium benzoate (1 g/kg); urea + ammonium sulfate in a 9:1 relation (10 g/kg); Lactobacillus buchneri (5 × 104 cfu/g). Silages were produced in 10.16- × 30-cm PVC tubes, provided with tight lids adapted with Bunsen valves for gas losses quantification. Minisilos were opened 139 days after ensiling. Ethanol content (227 g/kg dry matter - DM) and total DM loss (30%) were high in the control silage. All additives, except benzoate, decreased ethanol concentration in silages. Inoculation with L. buchneri increased acetic acid content in the silage, resulting in a 41% reduction in ethanol content and the lowest gas loss among treatments (15.2%). There was synergistic effect between additives for the combined use of urea and benzoate. Silage treated with urea + ammonium sulfate has higher content of total digestible nutrients than the silage treated with urea exclusively.
Palavras-Chave:  L buchneri.
Thesaurus Nal:  ammonium sulfate; ethanol; sodium benzoate; urea; volatile fatty acids.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54396/1/PROCIAFP2011.00315.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE20936 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00315PED2011.00315
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  16/12/2015
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  ARAUJO, I. M. da S.; GARRUTI, D. dos S.; ROCHA, R. F. J. da; GIRAO, E. G.; PENHA, M. F. A. da; LERMEN, V. L.
Afiliação:  IDILA MARIA DA SILVA ARAUJO, CNPAT; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; RENIER FELINTO JULIÃO da ROCHA, UFC - Eng. de Alimentos - Mestrando em Ciências de Alimentos; ENIO GIULIANO GIRAO, CNPAT; MARIA FLÁVIA AZEVEDO da PENHA, Instituto Federal do Ceará, Baturité, CE; VILMAR LUIZ LERMEN, AGRODOIA, Exu - PE; Especialista em Geografia, Agricultor agroflorestal.
Título:  Aceitabilidade sensorial de uma bebida alcoólica à base de cambuí (Myrciaria tenella).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2015.
Páginas:  16 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 109).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aparência; Processamento de frutas; Testes afetivos.
Thesagro:  Aroma; Sabor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137430/1/BPD15014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT14694 - 1UMTFL - DDFL 044072015.04407
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional