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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCHAGAS, G. V.; GOUVEIA, L. F. R.; MOREIRA, P. Z.; RAMOS, M. R.; UHLMANN, A.; SANTOS, D. M. A. dos; PAIÃO, M. E. R. Teores de B e Zn em cultivares de soja com aplicação de fertilizantes fosfatados convencional e de eficiência aprimorada. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE CIÊNCIA DO SOLO, 23.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 38., 2023, Florianópolis. Anais. Florianópolis: Epagri, 2023. p. 643. Ref. ID 274.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  24/10/2019
Data da última atualização:  28/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  AZEVEDO, P. O. L. de; AMARAL, P. N. C. do; CARPEJANI, G. C.; JUNGES, L.; SANTOS, S. A.
Afiliação:  PEDRO OTAVIO LOPES DE AZEVEDO, UEMS; PEDRO NELSON CESAR DO AMARAL, UEMS; GRAZIELA CÁCERES CARPEJANI, UEMS; LUCIANA JUNGES, UEMS; SANDRA APARECIDA SANTOS, CPAP.
Título:  Produção de silagem com a utilização de recursos forrageiros nativos.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 29., 2019, Uberaba. Tecnologias que alimentam o mundo: anais eletrônicos. Uberaba: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2019.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Português
Notas:  Zootec 2019.
Conteúdo:  Regions such as the Pantanal are still lacking technologies that optimize the use of native forage resources. With the objective of evaluating two forage resources of the region, capybara grass and bocaiuva in silage production, this study evaluated the fermentation parameters and the bromatological composition of the silage of capybara grass additive with increasing levels of flour of bocaiuva. The experimental design was completely randomized, with five treatments: 0, 3, 6, 9 and 12% inclusion of bocaiuva flour and four replications. The material was chopped, mixed and compacted in experimental silos, stored for 50 days. The addition of bocaiuva flour in capybara silage increased the dry matter content and the fermentative characteristics of the silages (pH and N-NH3). Thus, the flour of bocaiuva can be used as an additive, as it provides improvement in the fermentation parameters and in the qualitative characteristics of the silages. Under the conditions of this study, the addition of 3% of bocaiuva flour in the silage of capybara grass was sufficient for better nutritional quality of the silage.
Thesagro:  Bocaiúva; Planta Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Acrocomia; Forage grasses; Silage.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203667/1/Producao-Silagem-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP60435 - 1UPCAA - DDPC
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