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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/01/2024
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SÁ, W. C. C. dos S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S.; MACÊDO, A. J. da S.; CRUZ, G. F. de L.; CORRÊA, Y. R.; PEREIRA, G. A.; CESAR NETO, J. M.; ALVES, J. P.
Afiliação:  WILMA CRISTINA C. DOS S. SÁ, UFPB; EDSON M. SANTOS, UFPB; JULIANA S. DE OLIVEIRA, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ALEXANDRE F. PERAZZO, UFPI; DANILLO M. PEREIRA, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON DE S. SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; ALBERTO JEFFERSON DA S. MACÊDO, UFV; GABRIEL F. DE L. CRUZ, UFV; YOHANA R. CORRÊA, UFPB; GILDENIA A. PEREIRA, UFV; JOSÉ M. CESAR NETO, UNESP; JOYCE P. ALVES, Federal University ofGrande Dourados, Dourados.
Título:  Qualitative evaluation of total mixed ration silage containing forage cactus and guinea grass as a nutritional alternative for feedlot-finished sheep.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  New Zealand Journal of Agricultural Research, Oct. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2274392
Idioma:  Inglês
Notas:  Online.
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the fermentation characteristics,microbial populations, losses, aerobic stability and chemicalcomposition of total mixed ration based on forage cactus anddifferent ratios of Guinea grass at four storage times (7, 15, 60and 100 days). Five diets were formulated with forage cactus asthe main ingredient, with varying Guinea grass inclusion ratios: 0,10, 20, 25 and 30% on a dry matter basis. The experimentaldesign used was a completely randomised design with a factorialarrangement and three replicates. The silages had pH values ofapproximately 4.0. Lactic acid bacteria were predominant in allsilages, and this predominance increased after 7 days of ensilingin all diets, ranging from 8.0–10.1 log10 cfu g−1of silage. Silageswith 10% and 20% guinea grass showed aerobic deterioration,while the others remained stable throughout the aerobic stabilitytest. Guinea grass in combination with forage cactus can beadded in total mixed ration silages up to a level of 30%, withoutcompromising the chemical composition, silage losses orfermentative profile. However, considering aerobic stability, theaddition of 10% and 20% guinea grass resulted in greaterdeterioration after 48 h of exposure to air.
Palavras-Chave:  Alternativa nutricional; Perfil de fermentação.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Capim Colonião; Confinamento; Ensilagem; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Nutrição Animal; Ovino; Palma Forrageira; Pastagem; Silagem.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Forage; Inorganic acids; Megathyrsus maximus; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161123/1/Qualitative-evaluation-of-total-mixed-ration-silage-containing-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60827 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  27/08/2019
Data da última atualização:  27/08/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MIRANDA, M. Z. de; TATSCH, P. O.; GUARIENTI, E. M.; BASSOI, M. C.; SÓ E SILVA, M.; SOARES SOBRINHO, J.; MACIEL, J. L. N.; FRONZA, V.; SCHEEREN, P. L.
Afiliação:  MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; PIHETRA OLIVEIRA TATSCH, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; MANOEL CARLOS BASSOI, CNPSO; MARCIO SÓ E SILVA; JOAQUIM SOARES SOBRINHO, CNPT; JOAO LEODATO NUNES MACIEL, CNPT; VANOLI FRONZA, CNPT; PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT.
Título:  Relationship between rapid flour check method and traditional analyses for wheat gluten quality evaluation to brazilian wheat genotypes: a preliminary study.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL WHEAT CONGRESS, 1., 2019, Saskatoon, SK, Canada. Abstracts, proceedings, poster presentations... Saskatoon: University of Saskatchewan, 2019. Trab. 020301.
Páginas:  p. 225.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Farinha de Trigo; Glúten; Seleção Fenótipa.
Thesaurus NAL:  Phenotype; Wheat flour; Wheat gluten.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201322/1/ID44662-2019IWCposterp225.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39506 - 1UPCPC - DD
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