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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  05/02/2020
Data da última atualização:  08/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, J. N.; LENNOX, G. D.; BERENGUER, E.; FERREIRA, M. do S. G.; SCHWARTZ, G.; MELO, L. de O.; REIS JUNIOR, D. N.; NASCIMENTO, R. O.; FERREIRA, F. N.; ESPIRITO-SANTO, F.; SMITH, C. C.; BARLOW, J.
Afiliação:  JOICE NUNES FERREIRA, CPATU; GARETH D. LENNOX, Lancaster University; ERIKA BERENGUER, Lancaster University / University of Oxford; MARIA DO SOCORRO GONCALVES FERREIRA, CPATU; GUSTAVO SCHWARTZ, CPATU; LIA DE OLIVEIRA MELO, UFOPA; DENILSON N. REIS JUNIOR, UFRA; RODRIGO O. NASCIMENTO, UFPA; FABRICIO NASCIMENTO FERREIRA, CPATU; FERNANDO ESPIRITO-SANTO, University of Leicester; CHARLOTTE C. SMITH, Lancaster University; JOS BARLOW, Lancaster University / UFLA.
Título:  Assessing the growth and climate sensitivity of secondary forests in highly deforested Amazonian landscapes.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ecology, v. 101, n. 3, e02954, Mar. 2020.
DOI:  10.1002/ecy.2954
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical forests hold 30% of Earth’s terrestrial carbon and at least 60% of its terrestrial biodiversity, but forest loss and degradation are jeopardizing these ecosystems. Although the regrowth of secondary forests has the potential to offset some of the losses of carbon and biodiversity, it remains unclear if secondary regeneration will be affected by climate changes such as higher temperatures and more frequent extreme droughts. We used a data set of 10 repeated forest inventories spanning two decades (1999–2017) to investigate carbon and tree species recovery and how climate and landscape context influence carbon dynamics in an older secondary forest located in one of the oldest post-Columbian agricultural frontiers in the Brazilian Amazon. Carbon accumulation averaged 1.08 Mg·ha−1·yr−1, and species richness was effectively constant over the studied period. Moreover, we provide evidence that secondary forests are vulnerable to drought stress: Carbon balance and growth rates were lower in drier periods. This contrasts with drought responses in primary forests, where changes in carbon dynamics are driven by increased stem mortality. These results highlight an important climate change–vegetation feedback, whereby the increasing dry-season lengths being observed across parts of Amazonia may reduce the effectiveness of secondary forests in sequestering carbon and mitigating climate change. In addition, the current rate of forest regrowth in this region was low compared with p... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biodiversidade; Carbono; Floresta Secundaria; Mudança Climática.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU56275 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/10/2012
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MELLINGER-SILVA, C.; STEPHAN, M. P.; AZEVEDO, T. de L.; BLOCH JUNIOR, C.; PRATES, M. V.; LAGO, R. C. A.
Afiliação:  CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; TATIANA DE LIMA AZEVEDO, CTAA; CARLOS BLOCH JUNIOR, CENARGEN; MAURA VIANNA PRATES, CENARGEN; REGINA CELI ARAUJO LAGO, CTAA.
Título:  HPLC fractionation of peptides obtained after partial hydrolysis of a whey protein isolate.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Proteína de soro de leite.
Thesagro:  Pepsina; Peptídeo; Tripsina.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67913/1/2012-130.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11565 - 1UPCRA - PP2012/1302012.00130
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