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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
27/05/2020 |
Data da última atualização: |
27/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUSA, V. T. N.; BENTO, J. A. C.; CARVALHO, R. N.; LUZ, T. C. de L. A.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
VICTORIA TAYNNARA NUNES SOUSA, estagiária CNPAF; JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, estagiária CNPAF; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; TAMILLYS CIENTIELLY DE L A LUZ, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Qualidade culinária e descoloração após a cocção de linhagens de feijão dark red kidney tipo exportação. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. |
Páginas: |
p. 57. |
ISBN: |
978-65-86056-69-3 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste trabalho foram avaliados diferentes genótipos de feijão tipo Dark Red Kidney (DRK) - vermelho-escuro, tendo a cultivar BRS Embaixador como testemunha e uma linhagem tipo Light Red Kidney (LRK) quanto a parâmetros de qualidade do grão cozido: resistência ao cozimento em cozedor de Mattson, a porcentagem de grãos cozidos em panela de pressão, perda de cor após cozimento (colorímetro), textura instrumental dos grãos cozidos, capacidade de absorção de água antes e após cocção e teor de sólidos solúveis no caldo de cozimento. |
Thesagro: |
Culinária; Descoloração; Feijão; Grão; Phaseolus Vulgaris. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213287/1/CNPAF-2019-jt-p57.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
28/09/2022 |
Data da última atualização: |
28/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, C. A. dos; MONTEIRO, R. C.; HOMEM, B. G. C.; SALGADO, L. S.; CASAGRANDE, D. R.; PEREIRA, J. M.; REZENDE, C. de P; ALVES, B. J. R.; BODDEY, R. M. |
Afiliação: |
CAMILA ALMEIDA DOS SANTOS, UFRRJ; RAFAEL CASSADOR MONTEIRO, UFRRJ; BRUNO GROSSI COSTA HOMEM, UFLA; LUCERO SARABIA SALGADO, National Autonomous University of Mexico; DANIEL RUME CASAGRANDE, UFLA; JOSÉ MARQUES PEREIRA, CEPLAC; CLÁUDIA DE PAULA REZENDE, CEPLAC; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB. |
Título: |
Productivity of beef cattle grazing Brachiaria brizantha cv. Marandu with and without nitrogen fertilizer application or mixed pastures with the legume Desmodium ovalifolium. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Grass and Forage Science, v. 78, n. 1, p. 147-160, 2023. |
ISSN: |
0142-5242 |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/gfs.12581 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
he use of forage legumes to contribute biologically fixed nitrogen (N) to pastures is an alternative to increase beef cattle production in tropical regions. The objective was to compare the impact of the introduction of a legume with that of N fertilizer application on forage and animal production in Brachiaria pastures. This two-year study assessed three pasture treatments: (1) mixed Marandu palisadegrass (Brachiaria brizantha [syn. Urochloa brizantha] cv. Marandu) and the legume ?ovalifolium? (Desmodium ovalifolium) cv. Itabela (Mixed), (2) Marandu palisadegrass pastures with 150 kg N ha−1 (Fertilized), and (3) Marandu palisadegrass without N fertilizer (Unfertilized). Rotational stocking with a variable stocking rate was used with a target herbage allowance of 1.0 kg forage kg body weight−1. The pre-grazing green herbage mass was similar for Fertilized and Mixed pastures, with 54% and 63% more mass than Unfertilized pasture, respectively (p < .001). Cattle that grazed the fertilized pasture had the greatest average daily gain (ADG; p = .017). The stocking rate and liveweight gain per area were greatest for the Fertilized and Mixed pastures (p < .001 and p < .001, respectively). No differences between treatments were found for DM forage intake (p = .555). Organic matter digestibility was lowest (p < .001) for the Mixed pasture. The inclusion of the ovalifolium legume in the Marandu pasture had the same impact on beef cattle production as annual fertilization with 150 kg N ha−1. The potential and environmental benefits of ovalifolium are discussed. Menoshe use of forage legumes to contribute biologically fixed nitrogen (N) to pastures is an alternative to increase beef cattle production in tropical regions. The objective was to compare the impact of the introduction of a legume with that of N fertilizer application on forage and animal production in Brachiaria pastures. This two-year study assessed three pasture treatments: (1) mixed Marandu palisadegrass (Brachiaria brizantha [syn. Urochloa brizantha] cv. Marandu) and the legume ?ovalifolium? (Desmodium ovalifolium) cv. Itabela (Mixed), (2) Marandu palisadegrass pastures with 150 kg N ha−1 (Fertilized), and (3) Marandu palisadegrass without N fertilizer (Unfertilized). Rotational stocking with a variable stocking rate was used with a target herbage allowance of 1.0 kg forage kg body weight−1. The pre-grazing green herbage mass was similar for Fertilized and Mixed pastures, with 54% and 63% more mass than Unfertilized pasture, respectively (p < .001). Cattle that grazed the fertilized pasture had the greatest average daily gain (ADG; p = .017). The stocking rate and liveweight gain per area were greatest for the Fertilized and Mixed pastures (p < .001 and p < .001, respectively). No differences between treatments were found for DM forage intake (p = .555). Organic matter digestibility was lowest (p < .001) for the Mixed pasture. The inclusion of the ovalifolium legume in the Marandu pasture had the same... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Fertilized pasture; Grona heterocarpasubp; Mixed pasture; Ovalifolium; Warm-sea beef cattle. |
Thesagro: |
Brachiaria. |
Thesaurus NAL: |
Urochloa brizantha. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02726naa a2200325 a 4500 001 2146961 005 2023-08-28 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0142-5242 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/gfs.12581$2DOI 100 1 $aSANTOS, C. A. dos 245 $aProductivity of beef cattle grazing Brachiaria brizantha cv. Marandu with and without nitrogen fertilizer application or mixed pastures with the legume Desmodium ovalifolium.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $ahe use of forage legumes to contribute biologically fixed nitrogen (N) to pastures is an alternative to increase beef cattle production in tropical regions. The objective was to compare the impact of the introduction of a legume with that of N fertilizer application on forage and animal production in Brachiaria pastures. This two-year study assessed three pasture treatments: (1) mixed Marandu palisadegrass (Brachiaria brizantha [syn. Urochloa brizantha] cv. Marandu) and the legume ?ovalifolium? (Desmodium ovalifolium) cv. Itabela (Mixed), (2) Marandu palisadegrass pastures with 150 kg N ha−1 (Fertilized), and (3) Marandu palisadegrass without N fertilizer (Unfertilized). Rotational stocking with a variable stocking rate was used with a target herbage allowance of 1.0 kg forage kg body weight−1. The pre-grazing green herbage mass was similar for Fertilized and Mixed pastures, with 54% and 63% more mass than Unfertilized pasture, respectively (p < .001). Cattle that grazed the fertilized pasture had the greatest average daily gain (ADG; p = .017). The stocking rate and liveweight gain per area were greatest for the Fertilized and Mixed pastures (p < .001 and p < .001, respectively). No differences between treatments were found for DM forage intake (p = .555). Organic matter digestibility was lowest (p < .001) for the Mixed pasture. The inclusion of the ovalifolium legume in the Marandu pasture had the same impact on beef cattle production as annual fertilization with 150 kg N ha−1. The potential and environmental benefits of ovalifolium are discussed. 650 $aUrochloa brizantha 650 $aBrachiaria 653 $aFertilized pasture 653 $aGrona heterocarpasubp 653 $aMixed pasture 653 $aOvalifolium 653 $aWarm-sea beef cattle 700 1 $aMONTEIRO, R. C. 700 1 $aHOMEM, B. G. C. 700 1 $aSALGADO, L. S. 700 1 $aCASAGRANDE, D. R. 700 1 $aPEREIRA, J. M. 700 1 $aREZENDE, C. de P 700 1 $aALVES, B. J. R. 700 1 $aBODDEY, R. M. 773 $tGrass and Forage Science$gv. 78, n. 1, p. 147-160, 2023.
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Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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