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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
16/06/2009 |
Data da última atualização: |
20/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
TAVARES-DIAS, M.; LEMOS, J. R. G.; MARTINS, M. L.; JERÔNIMO, G. T. |
Afiliação: |
MARCOS TAVARES DIAS, CPAF-AP; Jefferson Raphael Gonzaga Lemos, UFAM; Maurício Laterça Martins, UFSC; Gabriela Tomas Jerônimo, UFSC. |
Título: |
Metazoan and protozoan parasites of freshwater ornamental fish from Brazil. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: TAVARES-DIAS, M. (Org.). Manejo e sanidade de peixes em cultivo. Macapá: Embrapa Amapá, 2009. p. 469-494. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Annually, 27 million of freshwater ornamental fish have been exported from Brazil for international trade, mainly to the United States and Europe. Most of these fish are originated from Amazonian basin, especially from the states of Amazonas (25.0 million/year) and Pará (1.0 million/year). Small quantity of these fish is from culture. Paracheirodon axelrodi (18 million/year) is the main fish exported, followed by Otocinclus affinis (1.4 million/year), Hemigrammus bleheri (1.1 million/year) and Paracheirodon simulans (0.88 million/year). Ornamental fish exported from Brazil have parasites that are also reported in hosts from the other countries. Parasitic infections represent an important challenge for commercial suppliers of ornamental fish. On this view, low number of parasites may evolve to undesirable and dangerous number compromising the fish health. |
Palavras-Chave: |
Parasita. |
Thesagro: |
Peixe. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211026/1/CPAF-AP-2009-Metazoan-and-protozoan-parasites.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/03/2010 |
Data da última atualização: |
09/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, P. H. T. da; FERREIRA, E. C.; BOSSU, C. M.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
PATRICIA HELENA TONIOLO DA SILVA, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; EDILENE CRISTINA FERREIRA, PÓS DOUTORADO CNPDIA/SÃO CARLOS, SP; CARLA MAIRA BOSSU, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Validação do método para determinação de adstringência em frutas. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. |
Páginas: |
p. 68. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Para fins alimentares os taninos sao liberados e, devido Ii sua variada composiyao quimica, provocam lima serle de interayoes no meio biol6gico, dentre elas a complexayao com protemas. |
Palavras-Chave: |
Adstringência; Frutas. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/38110/1/PROCI-2009.00346.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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