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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/12/2009
Data da última atualização:  08/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CORTOPASSI-LAURINO, M.; IMPERATRIZ-FONSECA, V. L.; ROUBIK, D. W.; DOLLIN, A.; HEARD, T.; AGUILAR, I.; VENTURIERI, G. C.; EARDLEY, C.; NOGUEIRA-NETO, P.
Afiliação:  MARILDA CORTOPASSI-LAURINO, USP; VERA LUCIA IMPERATRIZ-FONSECA, USP; DAVID WARD ROUBIK, Smithsonian Tropical Research Institute; ANNE DOLLIN, Australian Native Bee Research Centre; TIM HEARD, CSIRO; INGRID AGUILAR, CINAT; GIORGIO CRISTINO VENTURIERI, CPATU; CONNAL EARDLEY, ARC Plant Protection Research Institute; PAULO NOGUEIRA-NETO, USP.
Título:  Global meliponiculture: challenges and opportunities.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Apidologie, v. 37, n. 2, p. 275-292, Mar./Apr. 2006.
DOI:  10.1051/apido:2006027
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Stingless bees are social bees that live in tropical and subtropical areas of the world. All species produce honey, which has been appreciated by humans since ancient times. Here, the general panorama of meliponiculture is presented. Deforestation and poor management are the main problems faced by this incipient industry. For a profitable meliponiculture, much more biological information is needed, as well as field studies in natural conditions. In the near future, we suggest that the successful use of these pollinators will promote the development of new breeding techniques and commercialization possibilities, which must be designed to be sustainable.
Palavras-Chave:  Meliponicultura.
Thesagro:  Mel.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU41993 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  07/07/2020
Data da última atualização:  07/07/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MELO, J. V. M.; JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; PACHECO, S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; GUERRA, J. G. M.; BORGUINI, R. G.; BARBOSA, M. I. M. J.; GODOY, R. L. de O.
Título:  Determinação da retenção de carotenoides em batata-doce orgânica (Ipomoea batatas L.) cozida e frita.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA FLUMINENSE DE PRODUTOS NATURAIS, 4., 2018, Seropédica. Seropédica: UFRRJ, 2018. Não paginado.
Idioma:  Português
Notas:  25 a 27 de setembro de 2018.
Palavras-Chave:  CLAE; Orgânico.
Thesagro:  Batata Doce; Carotenóide; Tecnologia de Alimento; Vitamina A.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
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