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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  28/04/2000
Data da última atualização:  15/10/2004
Autoria:  HOFFMANN-CAMPO, C.B.; OLIVEIRA, L. J.
Título:  Growth and survival of pest noctuid caterpillars fed on dietary rutin.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 6., 1999, Chicago. Proceedings: invited and contributed papers and posters. Chicago: University of Illinois / Soybean Research & Development Council, 1999.
Páginas:  p.642.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The deleterious effect of the flavonol rutin (quercetin3-0-rutinoside) on insects is well known. This flavonol was identified from the soybean genotype PI 227687, one of the most used sources of resistance against several defoliator insects, in a concentration of 0,641% of dry weight. Three experiments were conducted to asses the role of rutin on the growth of Heliothis virescens, Trichoplusia ni, and Anticarsia gemmatalis. Diets, containing different concentrations of rutin, were offered to the larvae from egg hatching to pupation. Rutin negatively affected the survival of H. virescens only when larvae were fed on diet with 2% rutin, being 3.1 times higher than the level found in the PI 227687. The addition of rutin to the diets also effected the feeding time, especially for those larvae fed on diet with 2% rutin, as well as pupal weight decreased significantly. In contrast, after removing the effect of feeding time, statistical differences on pupal weight were no longer observed. Elongation of feeding time was probably the survival strategy used by the larvae, eating small amounts of food, each meal, thus avoiding taking a large amount of toxic compound. Survival of T. ni statistical differences on pupal weight were no longer observed. Elongation of feeding time was probably the survival strategy used by the larvae, eating small amounts of food, each meal, thus avoiding taking a large amount of toxic compound. Survival of T. ni ranged from 100% in the control (no rutin) to... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Controle de inseto; Manejo de praga; Soybean.
Thesagro:  Soja.
Thesaurus Nal:  Brazil; insect control; pest control.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO17459 - 1UPCPL - --633.34072W927p
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  30/09/2009
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SMIDERLE, O. J.; MARINHO, J. T. de S.; GONCALVES, J. R. P.; VIEIRA JUNIOR, J. R.
Afiliação:  OSCAR JOSE SMIDERLE, CPAF-RR; JOSE TADEU DE SOUZA MARINHO, CPAF-AC; JOSE RICARDO PUPO GONCALVES, CPAA; JOSE ROBERTO VIEIRA JUNIOR, CNPAT.
Título:  Colheita e armazenamento de grãos e sementes.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: ZILLI, J. E.; VILARINHO, A. A.; ALVES, J. M. A. (Ed.). A cultura do feijão-caupi na Amazônia brasileira. Boa Vista: Embrapa Roraima, 2009. Cap. 10, p. 327-356.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O feijão-caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp.) é cultivado por meio da utilização de sementes, de variadas formas, com a qualidade das mesmas infuenciando no adequado estabelecimento da lavoura. Assim, é importante que as sementes sejam colhidas com rapidez após a maturidade fisiológica, evitando a redução de qualidade no campo. Após a colheita há necessidade de limpeza e, posteriormente, armazenamento até o momento de sua utilização para novo cultivo ou para consumo humano. É importante que a colheita de grãos e sementes de feijão-caupi seja realizada no momento correto, para evitar reduções de qualidade do produto final devido às intempéries que porventura possam ocorrer após o ponto ideal de colheita. Além disso, deve ser feita de forma a não provocar danos às sementes ou grãos colhidos, preservando a qualidade física do produto.
Palavras-Chave:  Caupi; Feijão-caupi; Grãos; Sementes; Vigna unguiculata L.
Thesagro:  Armazenamento; Colheita; Grão; Semente; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139414/1/22563.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA22092 - 1UPCPL - PP635.6592Z69c
CPAF-AC22563 - 1UPCPL - DDPL 1000
CPAF-RO14377 - 1UMTPL - PPSP-37363736
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