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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/09/2018 |
Data da última atualização: |
17/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PRADO, M. E. A. do; QUEIROZ, V. A. V.; GONÇALVEZ, A. C. A.; VALADARES, W. S.; MENEZES, C. B. de; OLIVEIRA, F. C. E. de. |
Afiliação: |
Maria Emília Araújo do Prado, Universidade Federal de São João del-Rei; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Aline Cristina Arruda Gonçalvez, Universidade Federal de São João del-Rei; Waleska Silva Valadares, Universidade Federal de São João del-Rei; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; Fernanda Cristina Esteves de Oliveira. |
Título: |
Índice de aceitabilidade de hambúrgueres bovinos com adição de farinha integral de sorgo em substituição a proteína isolada de soja. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 32., 2018, Lavras. Soluções integradas para os sistemas de produção de milho e sorgo no Brasil: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2018. |
Páginas: |
p. 356. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação sensorial. |
Thesagro: |
Produção de Carne. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183028/1/Indice-aceitabilidade.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
20/11/2013 |
Data da última atualização: |
31/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SETTE, C. B.; PEDRETE, T. de A.; FELIZZOLA, J.; NUDI, A. H.; SCOFIELD, A. de L.; WAGENER, A. de L. R. |
Afiliação: |
CARLA B. SETTE, PUC-RIO; THAÍS DE A. PEDRETE, PUC-RIO; JULIANA FEITOSA FELIZZOLA, CPATU; ADRIANA H. NUDI, PUC-RIO; ARTHUR DE L. SCOFIELD, PUC-RIO; ANGELA DE L. R. WAGENER, PUC-RIO. |
Título: |
Formation and identification of PAHs metabolites in marine organisms. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Marine Environmental Research, v. 91, p. 2-13, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the development of the technique APCIþ LC/MS/MS allowed the detection of phenanthrene, pyrene and metabolites of alkyl homologs in fish bile (in situ) and in urine of crabs. Laboratory experiments were carried out exposing crabs from an unpolluted mangrove (Barra de Guaratiba) to phenanthrene, and to the alkylated homologs 1-methyl phenanthrene and 2,6,9-trimethyl phenanthrene. Urine samples were collected at 0, 24, 48, 72, and 96 h. Fishes were captured from strategic sites from Guanabara Bay. Hydroxylated metabolites of phenanthrene, epoxides, orthoquinone and glucoside conjugates were identified in both samples. The method APCIþ LC/MS/MS showed to be effective in a preliminary assessment of phenanthrene metabolite formation, although the low concentrations of 1-methyl phenanthene and 2,6,9-trimethyl phenanthrene did not allow a systematic evaluation of data. The method, however, proved to be excellent tool for studies of PAHs metabolites due to the high selectivity, sensitivity and separation attained. |
Palavras-Chave: |
Baía de Guanabara; Organismos marinhos; PAHs. |
Thesagro: |
Peixe. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01694naa a2200229 a 4500 001 1971662 005 2022-10-31 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSETTE, C. B. 245 $aFormation and identification of PAHs metabolites in marine organisms.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aIn this study, the development of the technique APCIþ LC/MS/MS allowed the detection of phenanthrene, pyrene and metabolites of alkyl homologs in fish bile (in situ) and in urine of crabs. Laboratory experiments were carried out exposing crabs from an unpolluted mangrove (Barra de Guaratiba) to phenanthrene, and to the alkylated homologs 1-methyl phenanthrene and 2,6,9-trimethyl phenanthrene. Urine samples were collected at 0, 24, 48, 72, and 96 h. Fishes were captured from strategic sites from Guanabara Bay. Hydroxylated metabolites of phenanthrene, epoxides, orthoquinone and glucoside conjugates were identified in both samples. The method APCIþ LC/MS/MS showed to be effective in a preliminary assessment of phenanthrene metabolite formation, although the low concentrations of 1-methyl phenanthene and 2,6,9-trimethyl phenanthrene did not allow a systematic evaluation of data. The method, however, proved to be excellent tool for studies of PAHs metabolites due to the high selectivity, sensitivity and separation attained. 650 $aPeixe 653 $aBaía de Guanabara 653 $aOrganismos marinhos 653 $aPAHs 700 1 $aPEDRETE, T. de A. 700 1 $aFELIZZOLA, J. 700 1 $aNUDI, A. H. 700 1 $aSCOFIELD, A. de L. 700 1 $aWAGENER, A. de L. R. 773 $tMarine Environmental Research$gv. 91, p. 2-13, 2013.
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Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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