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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/11/2014
Data da última atualização:  18/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, L. F. D.; MENDES, A. P.; AQUINO, W. B. de; PIROZI, M. R.; GOMES, F. dos S.; BORGES, J. T. da S.
Afiliação:  LUIZ FERNANDO DIAS FERREIRA, IFES; ALINE PEISINO MENDES, IFES; WELITON BARBOSA DE AQUINO, IFES; MONICA RIBEIRO PIROZI, UFV; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; JOÃO TOMAZ DA SILVA BORGES, IFMG.
Título:  Efeito da incorporação de gengibre na aceitação sensorial de biscoito de polvilho.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014.
Páginas:  p. 88
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Sem glúten.
Thesagro:  Mandioca.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12385 - 1UPCRA - PP2014/0782014.00078
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Territorial; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  12/01/2017
Data da última atualização:  20/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  HOFF, R.; PAULETTO, H.; ALBERTI, R.; FARIAS, A. R.
Afiliação:  ROSEMARY HOFF, CNPUV; ANDRE RODRIGO FARIAS, SGTE.
Título:  Sustainable viticulture: geotechnologies for Update Permanent Preservation Areas in the Serra Gaúcha Wine Region, Brazil
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  American Journal of Environmental Engineering, v. 6, n. 5, p. 148-155, 2016.
Páginas:  8 P.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The Serra Gaúcha wine region is important for production of grapes and wines in Brazil. For the geographical indications for wines (GI), environmental management is an important requirement to set a GI. Since 2002, ?Vale dos Vinhedos? was recognized as GI, category Indication of Origin (IP) and from 2012, it was recognized as Designation of Origin (DO). From 2005, studies in this region were important for identification the permanent preservation areas and remote sensing and GIS techniques have being used for support. In this time, the map of vineyards was obtained by vectorization upon image as well as drainage network. The objective of this work was identify vineyards located in permanent preservation areas within the ?Vale dos Vinhedos? GI after ten years gone, area that was reduced when region achieved the "DO" category. An aerial high-resolution data was used to generate digital elevation model that produced drainage and slope. The vineyards areas were obtained from measurement by high precision GPS. GIS techniques were employed for generate slope and distances maps (drainage areas). Subsequently was elaborated the preservation map, including areas with slope exceeding 45°and areas around 50 meters of drainage network and lakes. The crossing between PPA and vineyards maps produced the map of conflict areas, identifying vineyards deployed in conservation areas. The conflict use area was characterized mostly by vineyards deployed across drainage networks. The study showed... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Denominação geográfica; Geographic appellation; Indicação geográfica; Região vinícola; Serra Gaúcha.
Thesagro:  Meio Ambiente; Uva; Vinho.
Thesaurus NAL:  Environment; Remote sensing.
Categoria do assunto:  --
E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157800/1/Sustainable-Viticulture-ValeVinhedos-2016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153213/1/Sustainable-Viticulture-ValeVinhedos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPM - SGTE5809 - 1UMTAP - DD
CNPUV17060 - 1UPCAP - DD634.88
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