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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Territorial.
Data corrente:  05/07/2013
Data da última atualização:  23/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIU, J.; HULL, V.; BATISTELLA, M.; DEFRIES, R.; DIETZ, T.; FU, F.; HERTEL, T. W.; IZAURRALDE, R. C.; LAMBIN, E. F.; LI, S.; MARTINELLI, L. A.; MCCONNELL, W. J.; MORAN, E. F.; NAYLOR, R.; OUYANG, Z.; POLENSKE, K. R.; REENBERG, A.; ROCHA, G. DE M.; SIMMONS, C. S.; VERBURG, P. H.; VITOUSEK, P. M.; ZHANG, F.; ZHU, C.
Afiliação:  JIANGUO LIU, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; VANESSA HULL, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; MATEUS BATISTELLA, CNPM; RUTH DEFRIES, COLUMBIA UNIVERSITY; THOMAS DIETZ, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; FENG FU, MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY; THOMAS W. HERTEL, PURDUE UNIVERSITY; R. CESAR IZAURRALDE, UNIVERSITY OF MARYLAND; ERIC F. LAMBIN, STANFORD UNIVERSITY; SHUXIN LI, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; LUIS A. MARTINELLI, USP; WILLIAM J. MCCONNELL, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; EMILIO F. MORAN, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; ROSAMOND NAYLOR, STANFORD UNIVERSITY; ZHIYUN OUYANG, CHINESE ACADEMY OF SCIENCES; KAREN R. POLENSKE, MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY; ANETTE REENBERG, UNIVERSITY COPENHAGEN; GILBERTO DE MIRANDA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARÁ; CYNTHIA S. SIMMONS, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; PETER H. VERBURG, INSTITUTE FOR ENVIRONMENTAL STUDIES; PETER M. VITOUSEK, STANFORD UNIVERSITY; FUSUO ZHANG, CHINA AGRICULTURAL UNIVERSITY; CHUNGUAN ZHU, INTERNATIONAL UNION FOR CONSERVATION OF NATURE.
Título:  Framing sustainability in a telecoupled world.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Ecology and Society, v. 18, n. 2, jun. 2013.
Páginas:  19 p.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5751/ ES-05873-180226
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Interactions between distant places are increasingly widespread and influential, often leading to unexpected outcomes with profound implications for sustainability. Numerous sustainability studies have been conducted within a particular place with little attention to the impacts of distant interactions on sustainability in multiple places. although distant forces have been studied, they are usually treated as exogenous variables and feedbacks have rarely been considered. To understand and integrate various distant interactions better, we propose an integrated framework based on telecoupling, an umbrella concept that refers to socioeconomic and environmental interactions over distances. The concept of telecoupling is a logical extension of research on coupled human and natural systems, in which interactions occur within particular geographic locations. The telecoupling framework contains five major interrelated components, i.e., coupled human and natural systems, flows, agents, causes, and effects. We illustrate the framework using two examples of distant interactions associated with trade of agricultural commodities and invasive species, highlight the implications of the framework, and discuss research needs and approaches to move research on telecouplings forward. The framework can help to analyze system components and their interrelationships, identify research gaps, detect hidden costs and untapped benefits, provide a useful means to incorporate feedbacks as well as trade... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agents; Causes; Coupled human and natural systems; Coupled human-environment systems; Coupled socialecological systems; Dispersal; Distant interactions; Effects; Feedbacks; Flows; Investment; Knowledge transfer; Migration; Socioeconomic and environmental interactions; Species invasion; Sustainability; Teleconnection; Telecoupling; Transnational land deals; Water transfer.
Thesaurus Nal:  Globalization; Technology transfer; Trade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/85567/1/ES-2013-5873.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPM3608 - 1UPCAP - DD13/034AP2013.034
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  14/08/2018
Data da última atualização:  19/03/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  GOMES, R. da C.; OLIVEIRA, L. O. F. de; MEDEIROS, S. R. de; SILVA, J. M. da; ROSA, A. do N.; NICACIO, A. C.
Afiliação:  RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; LUIZ ORCIRIO FIALHO DE OLIVEIRA, CNPGC; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; José Marques da Silva, Pesquisador aposentado do CNPGC; ANTONIO DO NASCIMENTO FERREIRA ROSA, CNPGC; ALESSANDRA CORALLO NICACIO, CNPGC.
Título:  Procedimentos para preparo de touros para comercialização e adaptação aos sistemas produtivos.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2018
Páginas:  58 p.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 253).
ISSN:  ISSN 1983-974X
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho atende a uma demanda do grupo de melhoramento animal da Embrapa Gado de Corte e do Programa Geneplus-Embrapa, gerada a partir da constante interação deste grupo com produtores e técnicos. O intuito é proporcionar aos criadores, produtores de genética e produtores comerciais de gado de corte, usuários de genética superior, orientações sobre procedimentos alimentares para o preparo de touros para comercialização e para a adaptação dos mesmos aos sistemas de produção onde serão postos em serviço. Também poderá servir como referência para técnicos e consultores, autônomos ou da indústria, que prestam serviços de orientação nutricional de rebanhos de seleção. O presente documento orienta a definição de planos nutricionais com os quais se espera diminuir o custo da produção de touros, minimizar problemas de casco, de ordem digestória e de qualidade seminal, bem como produzir reprodutores com adequada aparência para a comercialização. Também procura adequar a adaptação dos touros comercializados aos diferentes sistemas de produção, de forma que apresentem bom desempenho reprodutivo e adequada manutenção no rebanho ao longo do ano.
Thesagro:  Acasalamento; Nutrição Animal; Reprodutor; Touro.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181392/1/Procedimentos-para-preparo-de-touros-para-comercializacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17105 - 1UMTLV - DD
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