Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  28/01/2021
Data da última atualização:  10/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HOFFMANN, A.; CARDOSO, A. S.; FONSECA, N. V. B.; ROMANZINI, E. P.; SINISCALCHI, D.; BERNDT, A.; RUGGIERI, A. C.; REIS, R. A.
Afiliação:  A. Hoffmann, UNESP; A. S. Cardoso, UNESP; N. V. B. Fonseca, UNESP; E. P. Romanzini, UNESP; D. Siniscalchi, UNESP; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; A. C. Ruggieri, UNESP; R. A. Reis, UNESP.
Título:  Effects of supplementation with corn distillers? dried grains on animal performance, nitrogen balance, and enteric CH4 emissions of young Nellore bulls fed a high-tropical forage diet.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 15, n. 3, 100155, mar. 2021.
Páginas:  8 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.animal.2020.100155
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The inclusion of corn-dried distillers? grains (DDG) could be an alternative supplement to increase animal performance, nitrogen efficiency usage (NEU), and decrease enteric methane (CH4) emissions. Our goal was to determine whether DDG could replace a traditional supplement (cottonseed meal) without affecting animal performance, N balance, and CH4 emissions. The experiment was conducted during the forage growing season (December to April), with 15 d adaptation, and a 112 d experimental period. The experimental design was completely randomized with four treatments: a mineral supplement (MS), cottonseed meal supplement (CS), 50% replacement of CS by DDG (50DDG), and 100% replacement of CS by DDG (100DDG). Cottonseed meal and DDG were used as protein supplement. A total of 12 paddocks, 3 per treatment,were used to measure forage mass:morphological and chemical composition of forage, forage allowance, and animal performance. Six animals per treatmentwere used to evaluateDMintake, digestibility, CH4 emissions, microbial protein production (MCP), and NEU of each treatment. Eighty-one Young Nellore bulls (48 testers, 12 per treatments and 33 adjusters) with initial BWof 255±5 kg (10?12 months old) were supplementedwith each supplement type at a level of 0.3% of BW. Pasture managementwas continuous stocking with a variable stocking rate (put-and-take). Enteric CH4 was measured using the gas tracer technique. TheMCPwas quantified using purine derivatives and the NEU mass balance. No... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Diet supplementation; Nitrogen efficiency use.
Thesagro:  Brachiaria.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Pasture management.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220733/1/EffectsSupplementationCorn.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25252 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00002HOF2021.00002
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  26/12/2019
Data da última atualização:  06/01/2020
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.; TAFFAREL, J. C.; GROHS, D. S.; FAJARDO, T. V. M.
Afiliação:  PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; Umberto A. Camargo; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; JOAO CARLOS TAFFAREL, CNPUV; DANIEL SANTOS GROHS, CNPUV; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV.
Título:  BRS Bibiana: cultivar de uva tolerante à podridão cinzenta e à podridão ácida, para elaboração de vinho branco aromático, recomendada para a Serra Gaúcha.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2019.
Série:  (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 147)
ISSN:  1808-6810
Idioma:  Português
Conteúdo:  A ‘BRS Bibiana’, que agora está sendo disponibilizada para o setor vitivinícola gaúcho, vem complementar o conjunto de cultivares brasileiras resistentes para a elaboração de vinhos que remetem aos produtos elaborados com uvas europeias, dando continuidade a esta linha de trabalho, tradicionalmente desenvolvida pelo Programa “Uvas do Brasil”. A nova cultivar constitui uma alternativa de resistência à podridão cinzenta e à podridão ácida e com alto potencial glucométrico, para a elaboração de vinhos brancos aromáticos.
Palavras-Chave:  BRS Bibiana; Cultivar de uva; Melhoramento genético; Podridão ácida; Programa de melhoramento genético; Programa de Melhoramento Genético “Uvas do Brasil”; Serra Gaúcha; Uvas do Brasil; Vinho branco aromático; Vinhos aromáticos; Vitivinicultura.
Thesagro:  Doença de Planta; Podridão Cinzenta; Uva.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207816/1/Circ-Tec147.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18382 - 1UMTFL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional