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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  01/03/2011
Data da última atualização:  28/08/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTANA, F. A.; OLIVEIRA, L. A. de; GODOY, R. C. B. de; AMORIM, T. da S.; FONSECA, M. D.
Afiliação:  FERNANDA ALVES SANTANA, UFRB; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; TATIANE DA SILVA AMORIM, CNPMF; MÉRCIA DAMASCENO FONSECA, FAMAM.
Título:  Influência do momento de adição do ácido cítrico no processamento de doce de banana em corte.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Potencialidades, desafios e inovações. Salvador: sbCTA, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Interferência.
Thesagro:  Acidez; Açúcares; Processamento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28877/1/CATIE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF47990 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  12/02/2010
Data da última atualização:  05/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLIVEIRA, L. M. B. de; BEVILAQUA, C. M. L.; COSTA, C. T. C.; MACEDO, I. T. F.; BARROS, R. S.; RODRIGUES, A. C. M.; CAMURÇA-VASCONCELOS, A. L. F.; MORAIS, S. M.; LIMA, Y. C.; VIEIRA, L. da S.; NAVARRO, A. M. C.
Afiliação:  Lorena M. B. de Oliveira, Pós-graduanda Universidade Estadual do Ceará (UECe); Claudia M. L. Bevilaqua, Pós-graduanda UECE; C. T. C. Costa, Pós-graduanda da Universidade Estadual do Ceará (UECE); I.T.F. Macedo, Pós-graduação Universidade Estadual do Ceará (UECe); R.S. Barros, Pós-graduação Universidade Estadual do Ceará (UECe); A.C. M. Rodrigues, Pós-graduação Universidade Estadual do Ceará (UECe); Ana Lourdes Fernandes Camurça-Vasconcelos, Universidade Estadual do Ceará (UECe); S. M. Morais, Pós-graduação da Universidade Estadual do Ceará (Uece); Y. C. Lima, Pós-graduação Universidade Estadual do Ceará (UECe); LUIZ DA SILVA VIEIRA, CNPC; A.M.C. Navarro, Pós-graduação Universidade Estadual do Ceará (UECe).
Título:  Anthelmintic activity of Cocos nucifera L. against sheep gastrointestinal nematodes.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Veterinary Parasitology, v. 159, n. 1, p. 55-59, 2009.
DOI:  10.1016/j.vetpar.2008.10.018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The development of anthelmintic resistance has made the search for alternatives to control gastrointestinal nematodes of small ruminants imperative. Among these alternatives are several medicinal plants traditionally used as anthelmintics. This work evaluated the efficacy of Cocos nucifera fruit on sheep gastrointestinal parasites. The ethyl acetate extract obtained from the liquid of green coconut husk fiber (LGCHF) was submitted to in vitro and in vivo tests. The in vitro assay was based on egg hatching (EHT) and larval development tests (LDT) with Haemonchus contortus. The concentrations tested in the EHT were 0.31, 0.62, 1.25, 2.5 and 5 mg ml1, while in the LDT they were 5, 10, 20, 40 and 80 mg ml1. The in vivo assay was a controlled test. In this experiment, 18 sheep infected with gastrointestinal nematodes were divided into three groups (n = 6), with the following doses administered: G1?400 mg kg1 LGCHF ethyl acetate extract, G2?0.2 mg kg1 moxidectin (Cydectin1) and G3?3% DMSO. The worm burden was analyzed. The results of the in vitro and in vivo tests were submitted to ANOVA and analyzed by the Tukey and Kruskal?Wallis tests, respectively. The extract efficacy in the EHT and LDT, at the highest concentrations tested, was 100% on egg hatching and 99.77% on larval development. The parameters evaluated in the controlled test were not statistically different, showing that despite the significant results of the in vitro tests, the LGCHF ethyl acetate extract showed no acti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Ceará; Intestinal diseases; LCCV; Líquido da casca de coco; Nematoide gastrintestinal; Parasite Egg Count; Parasito animal; Pequeno ruminante; Proantocianidina; Tanino condensado; Therapeutic use.
Thesagro:  Anti-helmíntico; Cocos Nucifera; Extrato vegetal; Fitoterapia; Haemonchus Contortus; Leite de coco; Ovino; Planta medicinal; Tratamento fitossanitário.
Thesaurus NAL:  Anthelmintics; Brazil; Drug therapy; In vitro studies; Parasitology; Plant extracts; Proanthocyanidins; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC22694 - 1UPCAP - DDSP 01326SP 01326
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