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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  27/11/2017
Data da última atualização:  07/12/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARBOSA, I. de P.; LANA, M. E. G.; OLIVEIRA, D. R. de; FERREIRA, P. H. S.; FERRAZ, A. G.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.
Afiliação:  IVAN DE PAIVA BARBOSA, DBG/UFV; MARCIA ELAINE GUIMARÃES LANA, DMA/UFV; DIONDEVON ROCHA DE OLIVEIRA, DBG/UFV; PEDRO HENRIQUE SILVA FERREIRA, DFT/UFV; ALEXANDRE GOMES FERRAZ, DBG/UFV; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, SAPC; ANTÔNIO ALVES PEREIRA.
Título:  Qualidade de bebida de cultivares de Coffeea arabica na região das matas de minas.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Maringá, PR: SBMP, 2017.
Páginas:  p. 571
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliação da qualidade da bebida e a correlação entre os atributos de qualidade sensorial de cultivares de Coffea arabica. Os experimentos foram instalados nos municípios de Senhora de Oliveira, Araponga e Paula Cândido em Minas Gerais.
Palavras-Chave:  Interação genótipo e ambiente; Qualidade sensorial; Rede de correlação.
Thesagro:  Café; Genótipo; Variedade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167487/1/Qualidade-de-bebida-de-cultivares.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1180 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Café.
Data corrente:  17/11/2021
Data da última atualização:  18/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CHAVES, S. F. da S.; ALVES, R. M.; ALVES, R. S.; SEBBENN, A. M.; RESENDE, M. D. V. de; DIAS, L. A. dos S.
Afiliação:  SAULO FABRICIO DA SILVA CHAVES, UFV; RAFAEL MOYSES ALVES, CPATU; RODRIGO SILVA ALVES, Instituto Nacional de Ciência e Tecnologia do Café; ALEXANDRE MAGNO SEBBENN, Instituto Florestal de São Paulo; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPCa; LUIZ ANTONIO DOS SANTOS DIAS, UFV.
Título:  Theobroma grandiflorum breeding optimization based on repeatability, stability and adaptability information.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Euphytica, v. 217, n. 12, Article number 211, Dec. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10681-021-02944-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The cultivation of Theobroma grandiflorum in the Brazilian Amazon is mainly conducted by family farmers who use a range of different management strategies. Thus, breeding programs of the species must address the challenge of developing cultivars that are adapted and stable in a variety of cultivation environments. In this context, this study aimed to estimate the optimum number of harvests for genetic selection of T. grandiflorum progenies and identify the most promising ones in terms of productivity, stability, and adaptability. The trials were implemented in three environments, using a randomized complete block design, with 25 full-sib progenies, five replications, and three plants per plot. The traits mean number of fruits/plant, mean fruit production/plant, and rate of infection with witches? broom (Moniliophthora perniciosa) were evaluated over 11 harvests. The Restricted Maximum Likelihood/Best Linear Unbiased Prediction (REML/BLUP) procedure was used to estimate genetic parameters and predict genetic values, which were then applied to assess stability and adaptability. The results show that there is genetic variability among the studied T. grandiflorum progenies and that accurate genetic selection aiming at recombination and recommendation is effective after three and eleven harvests, respectively. Six progenies were selected that met the requirements for productivity, stability, and adaptability to different cultivation environments. These results can be used to opti... Mostrar Tudo
Thesagro:  Árvore Frutífera; Cupuaçu; Genótipo; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1517 - 1UPCAP - DD
CPATU56903 - 1UPCAP - DD
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