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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  29/11/2022
Data da última atualização:  29/11/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BORGES, W. L.; COSTA, J. S. de S.; MELO, L. P. de; ARAUJO, N. M.; SARAIVA, O. do N.; PEDRADA, A. K. L.; ARAÚJO, D. S. de.
Afiliação:  WARDSSON LUSTRINO BORGES, CPAF-AP; JANAYNA SANTOS DE SOUSA COSTA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO AMAPÁ; LARISSA PINHEIRO DE MELO, INSTITUTO FEDERAL DO AMAPÁ; NADIANE MUNHOZ ARAUJO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO AMAPÁ; OLIVAN DO NASCIMENTO SARAIVA, AGÊNCIA DE DEFESA E INSPEÇÃO AGROPECUÁRIA DO AMAPÁ; ANA KAROLINA LIMA PEDRADA, INSTITUTO FEDERAL DO AMAPÁ; DÉBORA SILVA DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAPÁ.
Título:  Desenvolvimento e agricultura: o estado do Amapá.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: GOMES, A. F.; QUARESMA, P.; GIRALDI, P.; SANTOS, V. F. dos; PORTO, J. (org.). Mestrado em desenvolvimento regional: 15 anos, na busca de sinergias, possibilidades e expectativas de desenvolvimento. Maringá: Uniedusul, 2022.
Páginas:  p. 25-37.
DOI:  10.51324/80277988.2
Idioma:  Português
Notas:  Debates efetuados no III Simpósio de Pós-graduação em Desenvolvimento Regional, 2021.
Palavras-Chave:  Desenvolvimento regional.
Thesagro:  Agricultura; Desenvolvimento Agrícola.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP18553 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/03/2018
Data da última atualização:  20/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BIER, D.; TUTIJA, J. F.; PASQUATTI, T. N.; OLIVEIRA, T. L.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V.
Afiliação:  Daniele Bier, FAMEZ/Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; Juliane F. Tutija, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Taynara N. Pasquatti, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Tayná L. Oliveira, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC.
Título:  Identificação por espectrometria de massa MALDI-TOF de Salmonella spp. e Escherichia coli isolados de carcaças bovinas.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 12, p. 1373-1379, dezembro 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em inglês: MALDI-TOF mass spectrometry identification of Salmonella spp. and Escherichia coli isolated from bovine carcasses.
Conteúdo:  The aim of this study was to introduce matrix-assisted laser desorption/ionization (MALDI) time-of-flight (TOF) mass spectrometry to improve the traditional microbiological method for the detection of Salmonella spp. and Escherichia coli in beef carcasses. Two hundred seventy samples from 90 beef carcasses were evaluated. The methodologies described in ISO 6579:2002 and in the Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods were used for Salmonella spp. and E. coli isolation, respectively. MALDI-TOF analysis were performed on tryptone soya broth suspension isolates or directly from nutrient agar colonies, from the positive, inconclusive or negative biochemically tested samples for Salmonella and E. coli. Mass profiles were acquired on an Autoflex III SmartBeam MALDI-TOF mass spectrometer and the raw spectra were processed using the MALDI Biotyper software (Bruker Daltonics). According to the preliminary identification based on colony morphology and the biochemical reactions, seven isolates were positive for Salmonella spp. Through MALDI Biotyper these seven isolates were also classified as belonging to the genus Salmonella and further identified as S. enterica. Four isolates showing unusual phenotypic characteristics and inconclusive results in biochemical tests for Salmonella were identified as belonging to Citrobacter and Proteus genera after MALDI analysis. Regarding Escherichia coli, 37 were positive for species biochemical testing which MALDI Biotyper... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  MALDI–TOF; Slaughterhouse.
Thesagro:  Escherichia Coli; Salmonella spp.
Thesaurus NAL:  Beef carcasses; Enterobacteriales; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174160/1/Identificacao-por-espectrometria-de-massa-MALDI-TOF.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174156/1/Identificacao-por-espectrometria-de-massa-MALDI-TOF.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62311 - 1UPEAP - DD
CNPGC17086 - 1UPCAP - DD
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