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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
17/09/2019 |
Data da última atualização: |
16/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DICK, D. P.; LIMA, M. O.; COSTA, F. de S.; COSTA, J. B. da. |
Afiliação: |
Deborah P. Dick, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (Ufrgs); Maurifran O. Lima, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (Ufrgs); FALBERNI DE SOUZA COSTA, CPAF-AC; Janaína B. da Costa. |
Título: |
Organic matter of an Amazonian sandy soil as affected by forest burning. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE HUMIC SUBSTANCES IN ECOSYSTEMS, 11., 2017, Wroclaw/Kudowa Zdrój. [Proceedings...]. Wroclaw, Poland: Institute of Soil Science and Environmental Protection: Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, 2017. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Amazon region, forest burning is still common in spite of the governmental control. Pyrogenic C produced by the fire, due to its aromatic structure, may represent a C pool of small turnover rate and its addition to the soil may increase C sequestration and alter the SOM composition and dynamics. This study aimed to investigate the impact of vegetation burning on content and chemical composition of soil organic matter (SOM) along a profile of a sandy Acrisol in Southwestern Amazon, Brazil, within 3 years after burning (3Y). |
Palavras-Chave: |
Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Factores ambientales; Incendios forestales; Rio Branco (AC); Suelos arenosos; Western Amazon. |
Thesagro: |
Impacto Ambiental; Incêndio Florestal; Matéria Orgânica; Queimada; Solo Arenoso. |
Thesaurus Nal: |
Environmental factors; Forest fires; Organic matter; Sandy soils. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202085/1/26859.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
03/05/2013 |
Data da última atualização: |
08/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MORAES, M. C.; VANZELER, M. R. E.; LOURENÇO JUNIOR, J. B.; VIEIRA, L. C.; MÜLLER, R. C. S. |
Afiliação: |
UFPA; UFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU; CPATU; UFPA. |
Título: |
Caracterização do queijo minas frescal e da matéria-prima elaborado a partir do leite de búfala. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 46., 2006, Salvador. [Anais]. Rio de Janeiro: ABQ, 2006. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Búfala. |
Thesagro: |
Leite; Queijo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82304/1/Lourenco1.pdf
|
Marc: |
LEADER 00610nam a2200181 a 4500 001 1957085 005 2022-11-08 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMORAES, M. C. 245 $aCaracterização do queijo minas frescal e da matéria-prima elaborado a partir do leite de búfala.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 46., 2006, Salvador. [Anais]. Rio de Janeiro: ABQ$c2006 650 $aLeite 650 $aQueijo 653 $aBúfala 700 1 $aVANZELER, M. R. E. 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. B. 700 1 $aVIEIRA, L. C. 700 1 $aMÜLLER, R. C. S.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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