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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados... Mostrar Todas |
Data corrente: |
02/04/2012 |
Data da última atualização: |
06/06/2012 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
LUENGO, R. de F. A.; CALBO, A. G. (ed.). |
Afiliação: |
ADONAI GIMENEZ CALBO, CNPDIA. |
Título: |
Pós-colheita de hortaliças: o produtor pergunta, a embrapa responde. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Informação tecnologica, 2011. 251 p. |
Série: |
(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). |
ISBN: |
978-85-7383-522-9 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Produção e consumo de hortaliças; Mercados; Logística; Injúrias mecânicas; Respiração; Transpiração; Desordens fisiológicas; Fatores pré-colheita; Cuidados na colheita; Perdas na colheita e pós-colheita; Embalagens; Doenças; Pragas; Qualidade de hortaliças; Qualidade do produto orgânico e convencional; Segurança alimentar e rastreabilidade; Processamento mínimo; Armazenamento refrigerado; Resfriamento rápido; Como comprar e conservar hortaliças. |
Palavras-Chave: |
Aramazenamento; Feira limpa; Hortaliças. |
Thesagro: |
Armazenamento; Colheita; Comercialização; Conservação; Embalagem; Hortaliça; Mercado; Perda Pós-Colheita; Pós-colheita; Processamento Mínimo; Produção. |
Thesaurus Nal: |
horticulture; vegetable growing. |
Categoria do assunto: |
-- E Economia e Indústria Agrícola Q Alimentos e Nutrição Humana X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101771/1/500perguntaspos-colheitahortalicas.pdf
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Marc: |
LEADER 01413nam a2200337 a 4500 001 1926242 005 2012-06-06 008 2011 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-85-7383-522-9 100 1 $aLUENGO, R. de F. A. 245 $aPós-colheita de hortaliças$bo produtor pergunta, a embrapa responde. 260 $aBrasília, DF: Embrapa Informação tecnologica, 2011. 251 p.$c2011 490 $a(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). 520 $aProdução e consumo de hortaliças; Mercados; Logística; Injúrias mecânicas; Respiração; Transpiração; Desordens fisiológicas; Fatores pré-colheita; Cuidados na colheita; Perdas na colheita e pós-colheita; Embalagens; Doenças; Pragas; Qualidade de hortaliças; Qualidade do produto orgânico e convencional; Segurança alimentar e rastreabilidade; Processamento mínimo; Armazenamento refrigerado; Resfriamento rápido; Como comprar e conservar hortaliças. 650 $ahorticulture 650 $avegetable growing 650 $aArmazenamento 650 $aColheita 650 $aComercialização 650 $aConservação 650 $aEmbalagem 650 $aHortaliça 650 $aMercado 650 $aPerda Pós-Colheita 650 $aPós-colheita 650 $aProcessamento Mínimo 650 $aProdução 653 $aAramazenamento 653 $aFeira limpa 653 $aHortaliças 700 1 $aCALBO, A. G.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
08/04/2015 |
Data da última atualização: |
08/04/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
CARNEIRO, H. C. R.; PAIVA, S. R.; LEDUR, M. C.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; GRINGS, V. H.; SILVA, F. C. P.; McMANUS, C. M. |
Afiliação: |
HELENA CRISTINA RODRIGUES CARNEIRO, UNB/FAV; SAMUEL REZENDE PAIVA, SRI; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; ELSIO ANTONIO PEREIRA DE FIGUEIREDO, CNPSA; VITOR HUGO GRINGS, CNPSA; UNB/FAV; CONCEPTA MARGARET McMANUS, UNB/FAV. |
Título: |
Pedigree and population viability analyses of a conservation herd of Moura pig. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Genetic Resources/Ressources génétiques animales/Recursos genéticos animales, v. 44, p. 1-8, 2014. |
DOI: |
10.1017/S2078633613000362 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pedigree and population viability analyses of a conservation herd of Moura breed from Embrapa Swine and Poultry were carried out. ENDOG software was used for pedigree analysis and VORTEX for population viability analysis. The data were obtained with the curator of the herd and a total of 411 animals born between the years of 1999 and 2011 for the analysis with ENDOG. The input data in VORTEX were obtained from a questionnaire answered by the curator of the herd. The Inbreeding Coefficient (F) was 0.06 percent, the average effective population size (Ne) was 30 animals with an average generation interval of 3.48 years. The extinction probability was 0 percent for a simulation period of 100 years and 3 percent for a period of 500 years. The determinant parameters for the viability of this herd were the entry of animals and prolificacy of the breed. Although the study did not indicate immediate risk of extinction of this herd, it should be constantly monitored with controlled population parameters to prevent the extinction of this last herd of Moura pig breed. |
Palavras-Chave: |
Moura pig. |
Thesagro: |
Genetica animal; Melhoramento genético animal; Raça; Suíno. |
Thesaurus NAL: |
Animal genetics; Swine breeds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01959naa a2200289 a 4500 001 2013019 005 2015-04-08 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1017/S2078633613000362$2DOI 100 1 $aCARNEIRO, H. C. R. 245 $aPedigree and population viability analyses of a conservation herd of Moura pig.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aPedigree and population viability analyses of a conservation herd of Moura breed from Embrapa Swine and Poultry were carried out. ENDOG software was used for pedigree analysis and VORTEX for population viability analysis. The data were obtained with the curator of the herd and a total of 411 animals born between the years of 1999 and 2011 for the analysis with ENDOG. The input data in VORTEX were obtained from a questionnaire answered by the curator of the herd. The Inbreeding Coefficient (F) was 0.06 percent, the average effective population size (Ne) was 30 animals with an average generation interval of 3.48 years. The extinction probability was 0 percent for a simulation period of 100 years and 3 percent for a period of 500 years. The determinant parameters for the viability of this herd were the entry of animals and prolificacy of the breed. Although the study did not indicate immediate risk of extinction of this herd, it should be constantly monitored with controlled population parameters to prevent the extinction of this last herd of Moura pig breed. 650 $aAnimal genetics 650 $aSwine breeds 650 $aGenetica animal 650 $aMelhoramento genético animal 650 $aRaça 650 $aSuíno 653 $aMoura pig 700 1 $aPAIVA, S. R. 700 1 $aLEDUR, M. C. 700 1 $aFIGUEIREDO, E. A. P. de 700 1 $aGRINGS, V. H. 700 1 $aSILVA, F. C. P. 700 1 $aMcMANUS, C. M. 773 $tAnimal Genetic Resources/Ressources génétiques animales/Recursos genéticos animales$gv. 44, p. 1-8, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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