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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
29/09/2015 |
Data da última atualização: |
22/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ANTOLIN, L. A. S.; COSTA NETO, G. M. F.; BORGES, M. G.; HEINEMANN, A. B. |
Afiliação: |
LUIS ALBERTO S. ANTOLIN, graduando UFG; GERMANO MARTINS F. COSTA NETO, mestrando UFG; M. G. BORGES; ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF. |
Título: |
Irrigation efficiency simulation for common bean during dry season, in the municipality of Goiânia, Goiás. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 3., 2015, Fortaleza. Anais... Fortaleza: INI, 2015. |
DOI: |
10.12702/iii.inovagri.2015-a217 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Goiás State is considered the major common beans producer in the autumn/winter season. In this season, the common beans production is fully irrigated by Center Pivot. However, due to the water scarcity water, the water dispute among human consumption, power generation, industries and agriculture is increasing. Then, it is important to optimize their consumption in the agriculture. Crop models are excellent tools for that and were used in this study to simulate the irrigation efficiency during the winter season for two cultivars, Pérola and BRS Radiante. Five planting dates from April to August and five irrigation amounts (10, 15, 20, 25 and 30 mm) applied when the soil water content reaches 50% of field capacity (CC) were considered. For cultivar Pérola, longer cycle, the best irrigation efficiency was obtained at the end of planting season, in the month of August, for the fixed irrigation amounts of 20 and 25 mm respectively. In the other hand, for the short cycle cultivar, BRS Radiante, the best irrigation efficiency was obtained only at the begin of planting date season, April. |
Palavras-Chave: |
CROPGRO. |
Thesagro: |
Evapotranspiração; Feijão; Irrigação; Modelo de simulação; Phaseolus vulgaris; Seca. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130445/1/Inovagri.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
21/11/2013 |
Data da última atualização: |
03/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CUNHA, C. R. da; SANTOS, S. L.; MACIEL, V. T.; MADRUGA, A. L. S.; FERNANDES, E. T. M. B. |
Afiliação: |
CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, CPAF-AC; UNINORTE; VLAYRTON TOME MACIEL, CPAF-AC; AILSON LUIZ SUDAN MADRUGA, CPAF-AC; REDE BIONORTE. |
Título: |
Aceitação sensorial de néctar misto de açaí e cupuaçu elaborado com polpa de açaí parcialmente desengordurada. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp, 2013. |
Páginas: |
p. 553. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo desse trabalho foi avaliar sensorialmente néctares mistos de açaí e cupuaçu fabricados a partir de polpa de açaí integral ou parcialmente desengordurada. A polpa de açaí foi dividida em duas partes, uma das quais teve o teor de gordura reduzido por centrifugação, e essas duas polpas foram utilizadas na elaboração dos néctares. |
Thesagro: |
Açaí; Cupuaçu; Néctar; Theobroma Grandiflorum. |
Thesaurus NAL: |
Euterpe precatoria. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92913/1/24765.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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