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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
27/11/2000 |
Data da última atualização: |
19/11/2008 |
Autoria: |
TOLEDO, J. F. F. de; ARIAS, C. A. A.; OLIVEIRA, M. F. de; TRILLER, C.; MIRANDA, Z. de F. S. |
Título: |
Genetical and environmental analyses of yield in six biparental soybean crosses. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 35, n. 9, p. 1783-1796, set. 2000. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The yearly genetic progress obtained by breeding for increased soybean yield has been considered acceptable worldwide. It is common sense, however, that this progress can be improved further if refined breeding techniques, developed from the knowledge of the genetic mechanisms controlling soybean yield, are used. In this paper, data from four cultivars and/or lines and their derived sets of F2, F3, F7, F8, F9 and F10 generations assayed in 17 environments were analyzed to allow an insight of the genetic control of soybean yield under different environmental conditions. The general picture was of a complex polygene system controlling yield in soybeans. Additive genetic effects predominated although dominance was often found to be significant. Complications such as epistasis, linkage and macro and micro genotype x environment (G x E) interactions were also commonly detected. The overall heritability was 0.29. The relative magnitude of the additive effects and the complicating factors allowed the inference that the latter are not a serious problem to the breeder. The low heritability values and the considerable magnitude of G x E interactions for yield, however, indicated that careful evaluation through experiments designed to allow for the presence of these effects is necessary for successful selection. |
Palavras-Chave: |
Genetic control; Genotype environment interaction; Interação genótipo-ambiente; Poligenes; Polygenes; Selection. |
Thesagro: |
Controle Genético; Glycine Max; Método de Melhoramento; Seleção; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Breeding methods; soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/19620/1/pab20_021.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/18539/1/pab20_021.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
01/06/2017 |
Data da última atualização: |
05/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
LANA, M. M. |
Afiliação: |
MILZA MOREIRA LANA, CNPH. |
Título: |
Fisiologia e manuseio pós-colheita de pimentão. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2017. |
Páginas: |
72 p. |
Descrição Física: |
il. color. |
ISBN: |
978-85-7035-662-8 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Crescimento e desenvolvimento do fruto da planta ou como o fruto chega ao ponto de colheita. Processos pós-colheita que levam à deterioração ou porque o fruto estraga depois de colhido. Tecnologia pós-colheita - ou o que pode ser feito para retardar o processamento de deterioração pós-colheita. |
Thesagro: |
Capsicum annuum; Doença de planta; Embalagem; Pós-colheita; Preservação de alimento; Tecnologia de alimento. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212743/1/Fisiologia-e-manuseio-pos-colheita-do-pimentao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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