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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/01/2011
Data da última atualização:  24/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, J. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; DINIZ, B. C.; QUINTINO. C.; NASCIMENTO, R. L.; RODRIGUES, T.; LIVEIRA, V. de S.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  JULIANE BARRETO DE OLIVEIRA; ANA JULIA DE BRITO ARAÚJO, CNPq; BRUNA CARLA DINIZ, FACEPE; CRISTIANO QUINTINO; RUSSAIKA LÍRIO NASCIMENTO; TIAGO RODRIGUES, FACEPE; VANESSA DE SOUZA OLIVEIRA, CNPq; LUIZ ANTONIO ALVES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Caracterização dos sucos de uvas elaborados a partir de duas variedades no Submédio do Vale do São Francisco
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 5., 2010, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010.
Páginas:  p. 252-257.
Série:  (Embrapa Semiárido. Documentos, 228.).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho teve como objetivo analisar e caracterizar o mosto e o suco de uva das variedades BRS-Cora e Isabel Precoce nas condições do Submédio do Vale do S„o Francisco na segunda safra de 2009 que, depois de colhidas e transportadas para a Embrapa Semi-árido, permaneceram a 10∫ por 24 horas, para a retirada do calor de campo.
Palavras-Chave:  Análises químicas; Isabel Precoce; Vale do São Francisco; Videira.
Thesagro:  Qualidade; Suco; Uva; Variedade; Vitis Labrusca.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/25509/1/Juliane.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA44071 - 1UMTAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  01/08/2022
Data da última atualização:  01/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NOVOTNY, E. H.; OLIVEIRA-SILVA, R. de; MATTOS, B. B.; RECH, I.; GALVOSAS, P.; BONAGAMBA, T. J.
Afiliação:  ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; RODRIGO DE OLIVEIRA-SILVA, USP/KU LEUVEN; BIANCA BRAZ MATTOS, CNPS; IONÁ RECH, USP; PETRIK GALVOSAS, VICTORIA UNIVERSITY WELLINGTON; TITO J. BONAGAMBA, USP.
Título:  Study of zeolite anti-caking effects for fertilisers by 1H low-field NMR.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Magnetic Resonance, v. 342, 107264, Sept. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jmr.2022.107264
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Caking is associated with the consolidation of dry powder and granules, leading to losses of function and/or quality. It has been object of studies in the pharmaceutical, food and fertiliser areas since 1920's because of its significant impact on product quality and value. Caking has been described as a three-step event consisting of sorption-dissolution-recrystallisation phases and constitutes a critical factor in fertilisers losses during storage while also hampering fertiliser application. Current methods for the evaluation of water sorption dynamics are expensive, time-consuming and/or inaccurate. This manuscript describes an unprecedented application of low-field 1H NMR relaxometry for the kinetic study of humidity uptake, in real-time, by urea mixed with different concentrations of an anti-caking agent (zeolite). The proposed method allows to follow the water uptake in different domains of the mixed fertiliser/zeolite samples. To our knowledge, this dynamic has not been observed and quantified so far in real-time. Furthermore, we presented the use of 2D-ILT for kinetic studies, being the first dimension the usual transverse relaxation and the second dimension the kinetic one. With this approach, the NMR relaxation times T2 correlated to time constants associated with the uptake kinetics of the water. This method could be extended to several kinetic studies and experiments with temperature variation. Depending on the kinetics of the studied process, the kernel of the La... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  1H NMR Relaxometry; Agglomeration; Powder consolidation; TD-NMR.
Thesaurus NAL:  Humidity.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS21120 - 1UPCAP - DD
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