01343nam a2200205 a 450000100080000000500110000800800410001910000200006024501150008026002760019530000140047152005190048565000100100465000130101465000220102765000090104965300300105870000270108870000220111514715492025-06-25 2008 bl uuuu u00u1 u #d1 aSILVA, J. B. da aAvaliação físico-química de cultivares de soja convencionais e para consumo humano.h[electronic resource] aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos. 2008.c2008 c1 CD-ROM. aPhysical-chemical characteristics of soybeans normal cultivars and for human consumption were studied and indicate for different soybean foods processing. BRS 133 normal soybean cultivar showed the highest value for water absorption and percentage of integrity grains. The cooking times range from 31.35 minutes for BRS 213 soybean cultivar to 47.20 minutes for BRS 258 soybean cultivar. BRS 213 soybean cultivars presented the highest insoluble (1.17g / 100 g of sample) and soluble solids contents (4.25 °Brix). aFoods aSoybeans aNutrição Humana aSoja aAvaliação de cultivares1 aCARRÃO-PANIZZI, M. C.1 aPRUDÊNCIO, S. H.