01638naa a2200181 a 450000100080000000500110000800800410001910000220006024500950008226000090017752011120018665000120129865000100131065000240132065000110134470000140135577300870136920829092017-12-19 1957 bl uuuu u00u1 u #d1 aBARNETT, A. J. G. aA rapid method for the determination of lactose in milk and cheese.h[electronic resource] c1957 aAbstract: A colorimetric method is described for the determination of lactose in milk and cheese. It appears to be both speedy and accurate, as is evidenced by the facts that a lactose determination in milk takes about 15 min. to complete, while suitably designed experiments indicate a satisfactory degree of recovery of lactose. As illustrations of the potential uses of the method, figures are given for the lactose content of different types of cheese at different stages of maturity and for milk undergoing the process of souring. Resumo: Resumo: Um método colorimétrico é descrito para a determinação da lactose no leite e no queijo. Parece ser rápido e preciso, como é evidenciado pelo fato de que uma determinação de lactose no leite leva cerca de 15 min. para completar, enquanto experimentos adequadamente projetados indicam um grau satisfatório de recuperação de lactose. Como ilustrações dos usos potenciais do método, são fornecidas figuras para o teor de lactose de diferentes tipos de queijo em diferentes estádios de maturidade e para o leite submetido ao processo de amora. aLactose aLeite aMétodo de análise aQueijo1 aTAWAB, A. tJournal of the Science of Food and Agriculturegv. 8, n. 7, p. 437-441, July 1957.