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Registros recuperados : 7.079 | |
130. | | ROGGIA, S.; CORREA-FERREIRA, B. S.; SÓSA-GOMEZ, D. R.; BUENO, A. de F.; HIROSE, E.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; GAZZONI, D. L.; OLIVEIRA, A. B. de. Manejo de pragas. In: OLIVEIRA, A. B. de; LEITE, R. M. V. B. de C.; SEIXAS, C. D. S.; KERN, H. S. Soja: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2019. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). p. 157-183. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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132. | | SEIXAS, C. D. S.; LIMA, D. de; DIAS, W. P.; ALMEIDA, A. M. R.; SOARES, R. M.; GODOY, C. V.; MEYER, M. C. Manejo de doenças. In: OLIVEIRA, A. B. de; LEITE, R. M. V. B. de C.; SEIXAS, C. D. S.; KERN, H. S. Soja: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2019. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). p. 185-202. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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133. | | SEIXAS, C. D. S.; SOARES, R. M.; GODOY, C. V.; MEYER, M. C.; COSTAMILAN, L. M.; DIAS, W. P.; ALMEIDA, A. M. R. Manejo de doenças. In: SEIXAS, C. D. S.; NEUMAIER, N.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; KRZYZANOWSKI, F. C.; LEITE, R. M. V. B. de C. (Ed.). Tecnologias de produção de soja. Londrina: Embrapa Soja, 2020. (Embrapa Soja. Sistemas de Produção, 17). p. 227-264. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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134. | | SEIXAS, C. D. S.; GODOY, C. V.; FERREIRA, L. P.; YORINORI, J. T.; HENNING, A. A.; ALMEIDA, A. M. R. Manejo das doenças da soja nas regiões Sul e Sudeste. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S60-S61, ago. 2006. Suplemento. Edição dos Resumos do XXXIX Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Salvador, BA, ago. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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138. | | FRANÇA-NETO, J. de B.; PÁDUA, G. P. de; KRZYZANOWSKI, F. C.; CARVALHO, M. L. M. de; HENNING, A. A.; LORINI, I. Ocorrência de semente esverdeada em soja e seus efeitos sobre a sua qualidade. GALHARDI JUNIOR, A.; SIQUERI, F.; CAJU, J.; CAMACHO, S. (ed.). Boletim de pesquisa de soja 2013/2014. Rondonópolis: Fundação MT, 2014. p. 252-261. (Fundação MT. Boletim de pesquisa de soja, 16). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 7.079 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
03/09/2014 |
Data da última atualização: |
07/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GRADE, L. C.; MOREIRA, A. A.; VAREA, G. da S.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L. |
Afiliação: |
LUCIANA CARVALHO GRADE, UEL; AMANDA ALEIXO MOREIRA, UEL; GENI DA SILVA VAREA, UEL; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL; MARA LÚCIA LUIZ RIBEIRO, UEL. |
Título: |
Soybean B-Glucosidase immobilisated on chitosan beads and its applicaation in soy drink increase the Aglycones. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 766-773, Sept./Oct. 2014. |
ISSN: |
1516-8913 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402331 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to investigate the immobilisation efficiency of soybean β-glucosidase (181.6 U/mL; 23.8 mg protein/mL) on activated chitosan beads. Central Composite Rotational Design (CCDR) 2 was used and the application of immobilised enzyme in commercial soy drink was evaluated. The activation of chitosan beads was achieved with established 2.5% glutaraldehyde, pH 7.5, 8 h incubation time (6 h with agitation and 2 h without agitation) at 37ºC. The highest immobilisation efficiency (%) of soybean β-glucosidase on chitosan beads obtained was 37.74 U/mL and 18.84 mg protein/4 chitosan beads at pH 7.5 and 20 h coupling time of enzyme-matrix (7 h with agitation and 13 h without agitation) at 4ºC. The immobilised enzyme incubated at 50ºC, pH 5.5 resulted in 24% increase in the aglycones content in commercial soy drink after 60 min. |
Thesagro: |
Soja. |
Thesaurus NAL: |
Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107678/1/Soybean-Glucosidase-immobilisated-on-vhitosan-beads.pdf
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Marc: |
LEADER 01654naa a2200241 a 4500 001 1994090 005 2022-04-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1516-8913 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402331$2DOI 100 1 $aGRADE, L. C. 245 $aSoybean B-Glucosidase immobilisated on chitosan beads and its applicaation in soy drink increase the Aglycones.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe objective of this study was to investigate the immobilisation efficiency of soybean β-glucosidase (181.6 U/mL; 23.8 mg protein/mL) on activated chitosan beads. Central Composite Rotational Design (CCDR) 2 was used and the application of immobilised enzyme in commercial soy drink was evaluated. The activation of chitosan beads was achieved with established 2.5% glutaraldehyde, pH 7.5, 8 h incubation time (6 h with agitation and 2 h without agitation) at 37ºC. The highest immobilisation efficiency (%) of soybean β-glucosidase on chitosan beads obtained was 37.74 U/mL and 18.84 mg protein/4 chitosan beads at pH 7.5 and 20 h coupling time of enzyme-matrix (7 h with agitation and 13 h without agitation) at 4ºC. The immobilised enzyme incubated at 50ºC, pH 5.5 resulted in 24% increase in the aglycones content in commercial soy drink after 60 min. 650 $aSoybeans 650 $aSoja 700 1 $aMOREIRA, A. A. 700 1 $aVAREA, G. da S. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aSILVA, J. B. da 700 1 $aIDA, E. I. 700 1 $aRIBEIRO, M. L. L. 773 $tBrazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba$gv. 57, n. 5, p. 766-773, Sept./Oct. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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