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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoBECKER, F. G.; RAMOS, R. A.; MOURA, L. de A. (org.). Biodiversidade: regiões da Lagoa do Casamento e dos Butiazais de Tapes, Planície Costeira do Rio Grande do Sul. Brasília, DF: Ministério do Meio Ambiente: Fundação Zoobotânica do Rio Grande do Sul, 2007. 384 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas

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62.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, P. F.; AUER, C. G.; RECH, K. S.; OLIVEIRA, C. F. de; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; DIAS, J. de F. G.; MIGUEL, O. G.; MIGUEL, M. D. Biotechnology of biomass production in vitro of fungi isolated from Pinus. Research, Society and Development, v. 9, n.10, e7809109080, 2020. 15 p.

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63.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. do V. B.; BURITY, H. A.; OLIVEIRA, J. de P.; SANTOS, C. E. de R. e S.; STAMFORD, N. P. (ed.). Biotecnologia aplicada à agricultura: textos de apoio e protocolos experimentais. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Recife: Instituto Agronômico de Pernambuco, 2010. 761 p.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá... Mostrar Todas

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64.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, P. F.; RECH, K. S.; OLIVEIRA, C. F.; PAULA, C. S.; HIROTA, B. C. K.; SILVA, C. B.; OLIVEIRA, M.; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D. Biological activities by chemistry substances isolated from mycorrhizal fungi of Pinus sp. Research & Reviews: Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 6, n. 1, p. 22-27, Jan./Mar. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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65.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. C. V. de; MORAES, A. de; RIBEIRO, M. F. S.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; LANG, C. R.; NOGUEIRA, R. R.; OLIVEIRA, E. B. de; MOLETTA, J. L. The effect of shading on yield of sunflower production in agroforestry system with Eucalyptus. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 2., 2012, Porto Alegre. Invited papers; Offered papers. [S.l.]: INRA, 2012. 3 p.

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66.Imagem marcado/desmarcadoSPONHOLZ, I. K.; OLIVEIRA FILHO, P. C. de; OLIVEIRA, E. B. de. Espacialização da produção florestal por sortimento de madeira. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 33, n. 76, p. 369-378, out./dez. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas.

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67.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, C. F. de; RECH, K. S.; MOURA, P. F.; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; BETIM, F. C. M.; BALBI, M. E.; ZANIN, S. M. W.; DIAS, J. de F. G.; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D. Evaluation of the nutritional composition and antioxidant activity of Bjerkandera adusta. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences, v. 58, e20312, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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68.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, Y. M. M. de; OLIVEIRA, E. B. de. As florestas plantadas e sua importância no contexto econômico e socioambiental do Brasil. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SILVICULTURA, 4., 2018, Ribeirão Preto. Anais. Brasília, DF: Embrapa; Colombo: Embrapa Florestas, 2018. p. 435-439.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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69.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, Y. M. M. de; PRADO, R. B.; AMANCIO, C. O. da G.; UZEDA, M. C.; GAROFOLO, A. C. S. Ecosystem conservation and poverty reduction. In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Life on land: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2019. E-book. cap. 9, p. 105-113. (Sustainable development goal, 15).

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70.Imagem marcado/desmarcadoDONATO, D. B.; CASTRO, R. V. O.; CARNEIRO, A. de C. O.; CARVALHO. A. M. L. M.; PEREIRA, B. L. C.; OLIVEIRA, A. C.; BARBOSA, C. J. Determinação da umidade da madeira em tora por diferentes métodos. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 34, n. 80, p. 449-453, out./dez. 2014. Nota científica.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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71.Imagem marcado/desmarcadoLUZ, J. da; OLIVEIRA, Y. M. M. de; ROSOT, M. A. D.; HIGA, R. C. V.; OLIVEIRA, E. B. de. Mapeamento de carbono utilizando imagens satelitáreas. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 6., 2007, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2007. 1 CD-ROM. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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72.Imagem marcado/desmarcadoLUZ, J. da; OLIVEIRA, Y. M. M. de; ROSOT, M. A. D.; HIGA, R. C. V.; OLIVEIRA, E. B. de. Mapeamento de carbono utilizando imagens satelitárias. In: SEMINÁRIO DE ATUALIZAÇÃO EM SENSORIAMENTO REMOTO E SISTEMAS DE INFORMAÇÕES GEOGRÁFICAS APLICADOS À ENGENHARIA FLORESTAL, 8., 2008, Curitiba. [Anais]. [Curitiba]: FUPEF, 2008. p. 225-233

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73.Imagem marcado/desmarcadoBRAZ, E. M.; CANETTI, A.; MATTOS, P. P. de; OLIVEIRA, M. V. N. d'; THAINES, F.; OLIVEIRA, M. F.; GARRASTAZU, M. C. Ocorrência e crescimento de Handroanthus spp. na Amazônia, nos estados de Mato Grosso e Acre, como subsídio para a elaboração de normativas de manejo florestal e avaliação de risco de extinção. Colombo: Embrapa Florestas, 2022. 79 p. (Embrapa Florestas. Documentos, 370). Selo ODS 6, 8, 12, 15 e 17.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Florestas.

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74.Imagem marcado/desmarcadoBRAZ, E. M.; CANETTI, A.; MATTOS, P. P. de; OLIVEIRA, M. V. N. d'; THAINES, F.; OLIVEIRA, M. F.; GARRASTAZU, M. C. Occurrence and growth of Handroanthus spp. in the Amazon region in the states of Mato Grosso and Acre, to assist in developing standards for forest management and in assessing extinction risk. Colombo: Embrapa Florestas, 2022. 78 p. (Embrapa Florestas. Documentos, 375). Selo ODS 6, 8, 12, 15 e 17.

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75.Imagem marcado/desmarcadoAHRENS, S.; OLIVEIRA, Y. M. M. de. Plantações florestais comerciais, a certificação e os diálogos setoriais. In: OLIVEIRA, Y. M. M. de; OLIVEIRA, E. B. de (Ed.). Plantações florestais: geração de benefícios com baixo impacto ambiental. Brasília, DF : Embrapa, 2017. Cap. 7. p. 73-78.

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76.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, Y. M. M. de; GARRASTAZU, M. C.; ROSOT, M. A. D.; LUZ, N. B. da; SCHAITZA, E. G. Plantações florestais comerciais no contexto da paisagem. In: OLIVEIRA, Y. M. M. de; OLIVEIRA, E. B. de (Ed.). Plantações florestais: geração de benefícios com baixo impacto ambiental. Brasília, DF : Embrapa, 2017. Cap. 5. p. 57-66.

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77.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, Y. M. M. de; OLIVEIRA, E. B. de (ed.). Plantações florestais: geração de benefícios com baixo impacto ambiental. Brasília, DF : Embrapa, 2017. 112 p.

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78.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, P. F.; RECH, K. S.; OLIVEIRA, C. F. de; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; DIAS, J. de F. G.; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D. Phytopathogenic fungi as an alternative and sustainable source of chitin. In: COSTA, A. C. M. de S. F. da; MAIA NETO, L. da S.; SILVA, N. W. F. da (org.). Internacional saúde única (interface mundial). 3. ed. Recife: Even3 Publ., 2021. p. 68-75.

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79.Imagem marcado/desmarcadoCUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; MADARI, B. E.; ASSAD, E. D.; OLIVEIRA, P. P. A.; ANGELOTTI, F.; GIONGO, V.; VICTORIA, D. de C.; PEREIRA, L. G. R.; GONDIM, R. S.; OLIVEIRA, A. F. de; HIGA, R. C. V. Mudanças climáticas e a agropecuária brasileira. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Ação contra a mudança global do clima: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 2. E-book.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido.

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80.Imagem marcado/desmarcadoPENHA, E. das M.; TOME JUNIOR, J. B.; ENCARNACAO, R. de O.; COHEN, K. de O.; MAURO, R. de A.; HAMMES, V. S.; ANGELIS, S. de; OLIVEIRA, Y. M. M. de. Implantação de um sistema de gestão ambiental na Embrapa. In: SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE TRATAMENTO DE RESÍDUOS DE LABORATÓRIOS, 1., 2010, Jequié. A Ciência protegendo o meio ambiente: resumos. Jequié: UESB, 2010. 1 CD-ROM.

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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/05/2013
Data da última atualização:  24/06/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKJ, N.; SANTANA, F. A.; SILVA, S. de O. e; SOUZA NETO, M. A.; OLIVEIRA, L. A. de; LEDO, C. A. da S.
Afiliação:  ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; NINA WASZCZYNSKJ, UFPR; FERNANDA ALVES SANTANA, Universidade Federal do Recôncavo Baiano; SEBASTIÃO DE OLIVEIRA E SILVA, Pesquisador aposentado da Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical; MANUEL A. SOUZA NETO, Ex pesquisador da Embrapa Agroindústria Tropical; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF.
Título:  Banana cultivars with resistance to black leaf streak and potential for jam processing.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 986, p. 309-317, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Trabalho apresentado no ISHS - ProMusa Symposium on Bananas and Plantains: Towards Sustainable Global Production and Improved Uses. Eds.: I. Van den Bergh et al.
Conteúdo:  Dessert banana cultivars used in the agro-industry belong mainly to the Cavendish subgroup (AAA), highly susceptible to black leaf streak (BLS). The objective of this study was to compare physicochemical and sensory data of banana jams using fruits of BLS-resistant genotypes with that of jams made from the traditional cultivar ?Grande Naine?. Variables evaluated were pH, titratable acidity TTA, soluble solids, total solids, yield, total sugars, reducing sugars and nonreducing sugars, humidity, water activity, firmness, adhesiveness and color. The multisample difference test was used for sensory analysis. There were no differences among the treatments for total soluble solids, total solids, humidity, brightness and yellowness. The total tritratable acidity and reducing sugars were superior in jams obtained from resistant genotypes. The non-reducing sugars in the jams produced from ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-18? and ?FHIA-02? were inferior compared to ?Grande Naine?, and the firmness of the jams from ?Thap Maeo?, ?Caipira? and ?FHIA-18? was superior to that of ?Grande Naine?. The highest adhesiveness was found in jams from ?Caipira? and the highest redness in jams from ?Thap Maeo?. The sugars were the variables responsible for the greatest diversity. In the cluster analysis, jam from ?Grande Naine? was close to the ?Caipira?, ?Ambrosia?, ?Calipso? and ?Bucaneiro? jams. Jam from ?Thap Maeo? was the most distant from ?Grande Naine?. The judges did not notice any ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroindústria; Agroindustry; Composição; Composition; Dessert; Sobremesa.
Thesagro:  Alimento preparado; Banana; Doce; Indústria agrícola.
Thesaurus NAL:  Bananas; Desserts; Food preparation; Multivariate analysis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
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CNPMF29501 - 1UPCAP - PP
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