|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
14/03/2022 |
Data da última atualização: |
14/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ANDRADE, R. G.; HOTT, M. C.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; BATISTELLA, M. |
Afiliação: |
RICARDO GUIMARAES ANDRADE, CNPGL; MARCOS CICARINI HOTT, CNPGL; WALTER COELHO P DE MAGALHAES JUNIOR, CNPGL; MATEUS BATISTELLA, CNPTIA. |
Título: |
Georrastreabilidade aplicada à gestão do rebanho. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de (org.). Geotecnologias: aplicações na cadeia produtiva do leite. Ponta Grossa: Atena, 2022. |
Páginas: |
p. 108-112. |
DOI: |
https://doi.org/10.22533/at.ed.40022190122 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Geoinformação; Geotecnologia; Gestão do rebanho; Gestão sustentável; Mobilidade animal; Pasto. |
Thesagro: |
Bovinocultura; Evapotranspiração; Pastagem; Vegetação. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1140828/1/Georrastreabilidade-aplicada-gestao-rebanho.pdf
|
Marc: |
LEADER 00944naa a2200289 a 4500 001 2140828 005 2022-03-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.22533/at.ed.40022190122$2DOI 100 1 $aANDRADE, R. G. 245 $aGeorrastreabilidade aplicada à gestão do rebanho.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $ap. 108-112. 650 $aBovinocultura 650 $aEvapotranspiração 650 $aPastagem 650 $aVegetação 653 $aGeoinformação 653 $aGeotecnologia 653 $aGestão do rebanho 653 $aGestão sustentável 653 $aMobilidade animal 653 $aPasto 700 1 $aHOTT, M. C. 700 1 $aMAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de 700 1 $aBATISTELLA, M. 773 $tIn: HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de (org.). Geotecnologias: aplicações na cadeia produtiva do leite. Ponta Grossa: Atena, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/07/2012 |
Data da última atualização: |
31/07/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BICUDO, A. J. de A.; BORGHESI, R.; DAIRIKI, J. K.; SADO, R. Y.; CYRINO, J. E. P. |
Afiliação: |
Álvaro José de Almeida Bicudo, Universidade Federal Rural de Pernambuco; RICARDO BORGHESI, CPAP; JONY KOJI DAIRIKI, CPAA; Ricardo Yuji Sado, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; José Eurico Possebon Cyrino, USP/ESALQ. |
Título: |
Performance of juveniles of Pseudoplatystoma fasciatum fed graded levels of corn gluten meal. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 6, p. 838-845, jun. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate corn gluten meal (CGM) as a substitute for fish meal in diets for striped catfish (Pseudoplatystoma fasciatum) juveniles. Eight isonitrogenous (46% crude protein) and isoenergetic (3,450 kcal kg-1 digestible energy) diets, with increasing levels of CGM - 0, 6, 12, 18, 24, 30, 36, and 42% -, were fed to juvenile striped catfish (113.56±5.10 g) for seven weeks. Maximum values for weight gain, specific growth rate, protein efficiency ratio and feed conversion ratio, evaluated by polynomial quadratic regression, were observed with 10.4, 11.4, 15.4 and 15% of CGM inclusion, respectively. Feed intake decreased significantly from 0.8% CGM. Mesenteric fat index and body gross energy decreased linearly with increasing levels of CGM; minimum body protein contents were observed with 34.1% CGM. Yellow pigmentation of fillets significantly increased until 26.5% CGM, and decreased from this point forth. Both plasma glucose and protein concentrations decreased with increased CGM levels. The inclusion of 10-15% CGM promotes optimum of striped catfish juveniles depending on the parameter evaluated. Yellow coloration in fillets produced by CGM diets can have marketing implications. |
Palavras-Chave: |
Espécie neotropical; Fontes proteicas alternativas; Fontes proteicas vegetais; Nutrição de peixes; Peixes carnívoros. |
Thesagro: |
Nutrição animal; Peixe; Performance; Proteína. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Fish; Pangasianodon hypophthalmus; Plant proteins; Protein sources. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/929932/1/PABJonyDairiki.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63083/1/7411.pdf
|
Marc: |
LEADER 02223naa a2200337 a 4500 001 1929932 005 2012-07-31 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBICUDO, A. J. de A. 245 $aPerformance of juveniles of Pseudoplatystoma fasciatum fed graded levels of corn gluten meal. 260 $c2012 520 $aThe objective of this work was to evaluate corn gluten meal (CGM) as a substitute for fish meal in diets for striped catfish (Pseudoplatystoma fasciatum) juveniles. Eight isonitrogenous (46% crude protein) and isoenergetic (3,450 kcal kg-1 digestible energy) diets, with increasing levels of CGM - 0, 6, 12, 18, 24, 30, 36, and 42% -, were fed to juvenile striped catfish (113.56±5.10 g) for seven weeks. Maximum values for weight gain, specific growth rate, protein efficiency ratio and feed conversion ratio, evaluated by polynomial quadratic regression, were observed with 10.4, 11.4, 15.4 and 15% of CGM inclusion, respectively. Feed intake decreased significantly from 0.8% CGM. Mesenteric fat index and body gross energy decreased linearly with increasing levels of CGM; minimum body protein contents were observed with 34.1% CGM. Yellow pigmentation of fillets significantly increased until 26.5% CGM, and decreased from this point forth. Both plasma glucose and protein concentrations decreased with increased CGM levels. The inclusion of 10-15% CGM promotes optimum of striped catfish juveniles depending on the parameter evaluated. Yellow coloration in fillets produced by CGM diets can have marketing implications. 650 $aAnimal nutrition 650 $aFish 650 $aPangasianodon hypophthalmus 650 $aPlant proteins 650 $aProtein sources 650 $aNutrição animal 650 $aPeixe 650 $aPerformance 650 $aProteína 653 $aEspécie neotropical 653 $aFontes proteicas alternativas 653 $aFontes proteicas vegetais 653 $aNutrição de peixes 653 $aPeixes carnívoros 700 1 $aBORGHESI, R. 700 1 $aDAIRIKI, J. K. 700 1 $aSADO, R. Y. 700 1 $aCYRINO, J. E. P. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 47, n. 6, p. 838-845, jun. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|