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Registros recuperados : 5 | |
1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARTINS, R. V. de S.; ROCHA, A. G. da; PIRES, M. de F. M.; MEDEIROS, J. C.; SOUZA, H. A. de. Crescimento inicial da soja sob diferentes manejos do solo na Serra do Quilombo, Cerrado piauiense. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 4., 2018, Teresina, PI. Anais da IV Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 25. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PIRES, M. de F. M.; MARTINS, R. V. de S.; ROCHA, A. G. da; MEDEIROS, J. C.; SOUZA, H. A. de. Desenvolvimento da soja cultivada sobre diferentes plantas de cobertura em sistema de plantio direto no Cerrado sul piauiense. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 4., 2018, Teresina, PI. Anais da IV Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 29. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, A. A.; SOUZA, H. A. de; BRITO, R. R. de; SOUSA, K. da S.; ROCHA, A. G. da; CARVALHO, S. P. Biomassa microbiana e respiração basal do solo de sistemas integrados no Cerrado piauiense. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 5., 2019,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2022. 96 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 285). p. 38. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ROCHA, A. G. da; MARTINS, R. V. de S.; SOUSA SOBRINHO, A. C. de; ARAUJO NETO, R. B. de; VIEIRA, P. F. de M. J.; SOUZA, H. A. de. Rendimento da soja cultivada em rotação ao consórcio de milho com forrageiras no Cerrado piauiense. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 4., 2018, Teresina, PI. Anais da IV Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 49. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
17/03/2012 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LEITÃO, S. G.; DAMASCENO, J. P. L.; MARTINI, M. G.; MIRANDA, S. N.; NEUFELD, P. M.; SALIMENA, F. R.; BIZZO, H. R. |
Afiliação: |
SUZANA G. LEITÃO, UFRJ; JOÃO PAULO L. DAMASCENO, UFRJ; MÁRCIA G. MARTINI, UFRJ; SIMONE N. MIRANDA, UFRJ; PAULO M. NEUFELD, UFRJ; FÁTIMA REGINA SALIMENA, UFJF; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA. |
Título: |
Analysis of the chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil from Lippia triplinervis Gardner (Verbenaceae). |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential Oil Research, v. 23, n. 5, p. 20-24, Sept./Oct. 2011. |
DOI: |
10.1080/10412905.2011.9700476 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The chemical composition of the essential oil from Lippia triplinervis (Verbenaceae), as well as its antimicrobial activity against Candida albicans and other clinical isolates, was analyzed. The major compounds identified in the oil obtained in April 2010 were myrcene (2.6%), ipsenone (11.4%), myrcenone (57.7%), (Z)-ocimenone (1.3%) and (E)-calamenene (4.8%). The essential oil of this same plant collected in September 2010, showed a quite similar chemical composition, but the relative percentage of myrcenone was reduced from 57.7% to 13.5%, whereas limonene (8.0%), (E)-tagetone (2.0%) and (Z)-tagetone (19.4%) were now major constituents of this oil. The minimum inhibitory concentration (MIC) activity against C. albicans as well as other clinical isolates (C. glabrata, C. krusei, C. parapsilosis and C. tropicalis) ranged from 156 to 1,250 ?g/mL. This is the first report of the chemical composition and antimicrobial activity of L. triplinervis essential oil. |
Palavras-Chave: |
Lippia triplinervis. |
Thesagro: |
Óleo Essencial; Verbenaceae. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01739naa a2200241 a 4500 001 1919292 005 2012-11-30 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10412905.2011.9700476$2DOI 100 1 $aLEITÃO, S. G. 245 $aAnalysis of the chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil from Lippia triplinervis Gardner (Verbenaceae). 260 $c2011 520 $aThe chemical composition of the essential oil from Lippia triplinervis (Verbenaceae), as well as its antimicrobial activity against Candida albicans and other clinical isolates, was analyzed. The major compounds identified in the oil obtained in April 2010 were myrcene (2.6%), ipsenone (11.4%), myrcenone (57.7%), (Z)-ocimenone (1.3%) and (E)-calamenene (4.8%). The essential oil of this same plant collected in September 2010, showed a quite similar chemical composition, but the relative percentage of myrcenone was reduced from 57.7% to 13.5%, whereas limonene (8.0%), (E)-tagetone (2.0%) and (Z)-tagetone (19.4%) were now major constituents of this oil. The minimum inhibitory concentration (MIC) activity against C. albicans as well as other clinical isolates (C. glabrata, C. krusei, C. parapsilosis and C. tropicalis) ranged from 156 to 1,250 ?g/mL. This is the first report of the chemical composition and antimicrobial activity of L. triplinervis essential oil. 650 $aÓleo Essencial 650 $aVerbenaceae 653 $aLippia triplinervis 700 1 $aDAMASCENO, J. P. L. 700 1 $aMARTINI, M. G. 700 1 $aMIRANDA, S. N. 700 1 $aNEUFELD, P. M. 700 1 $aSALIMENA, F. R. 700 1 $aBIZZO, H. R. 773 $tJournal of Essential Oil Research$gv. 23, n. 5, p. 20-24, Sept./Oct. 2011.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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