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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  20/11/2001
Data da última atualização:  20/11/2001
Autoria:  OLLIVIER, L.; LABROUE, F.; GLODEK, G.; GANDINI, G.; DELGADO, J. V. (ed.).
Afiliação:  The European Association for Animal Production.
Título:  Pig genetic resources in Europe: characterisation and conservation.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Wageningen, The Netherlands: Wageningen Pers, 2001.
Páginas:  150p.il.
Série:  (EAAP Publication, 104).
ISBN:  9074134939
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Inventory of the pig genetic resources in Europe (primary characterisation); An overview of the genetic resources of pigs and their management and conservation; Pig genetic resources of France; Pig genetic resources of germany (+CEE countries); Pig genetic resource of Italy; Pig genetic resources of Spain; Breed evaluations (performances); Performances of French local breeds; Performances of German local breeds; Performances of Italian local breeds; Performances of the Iberian and other local breeds of Spain; Evaluation of genetic diversity among European breeds (genetic distances); Evaluation of genetic from immunological, biochemical and DNA polymorphisms; Ex situ conservation of pig genetic resources (semen collections); Cryopreservation techniques for the pig genetic resources conservation: a review; Pig semen banks in Europe; Map of Europe showing the regional location of the breeds studied in the RESGEN12 project.
Palavras-Chave:  Caracterizacao; Characterisation; Conservation; Europa; Pig.
Thesagro:  Conservação; Performance; Porco; Recurso Genético.
Thesaurus Nal:  Europe; genetic resources.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP52292 - 1ADDLV - --636.089049p2001.00230
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/02/2012
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MASSON, L. M. P.; ROSENTHAL, A.; CALADO, V. M. A.; DELIZA, R.; TASHIMA, L.
Afiliação:  LOURDES M. P. MASSON, UFRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; VERÔNICA M. A. CALADO, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; LUANA TASHIMA, SENAI-RJ.
Título:  Effect of ultra-high pressure homogenization on viscosity and shear stress of fermented dairy beverage.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 44, n. 2, p. 495-501, Mar. 2011.
DOI:  10.1016/j.lwt.2010.07.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, dairy base consisting of raw skim milk and reconstituted whey powder were pressurized. The process used ultra-high pressure homogenization (UHPH) at levels of 150, 200 and 250 MPa and inlet temperatures of 15, 20 and 25 0C, following experimental design. Dairy base was inoculated with probiotic lactic culture, incubated, and allowed to ferment. Pineapple juice, previously sweetened with sugar or aspartame, was added, following an experimental design, resulting in dairy beverages. Appropriate formulation, considering the sensory attributes, was identified by Quantitative Descriptive Analysis (QDA) and used for studying rheological parameters. Results disclosed that formulations with higher whey levels had higher average scores for characteristic sensory attributes of products. The aim was to evaluate rheological properties (viscosity and shear stress) of fermented dairy beverages according to inlet temperature and pressure, comparing them to thermally processed samples (90 0C/60s). This evaluation showed that pressurized beverages at 150 MPa/15 0C were similar to controls. These preliminary results obtained in this study suggest that UHPH has the potential to be used to modeling some rheological characteristics of fermented dairy beverages, for example, to favorably modify their consistency. All samples exhibited viscoelastic and thixotropic behaviors.
Palavras-Chave:  Atributos sensoriais; Bebida láctea fermentada; Tensão de cisalhamento; Ultra-alta pressão de homogeneização; Viscosidade aparente.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53548/1/2011-088.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11086 - 1UPCAP - PP2011/0882011.00390
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