BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoBROWN, C. W.; SCOTT, G. R.; BROTHERSTON, J. G. Lapinised rinderpest vaccine: post-inoculation reactions in high-grade Guernsey cattle. The Veterinary Record, v. 67, n. 25, p. 467-468, Jun. 1955.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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82.Imagem marcado/desmarcadoDARBYSHIIE, J. U.; SHANKS, P. L. The isolation of infectious bovine rhinotracheitis virus in Scotland. The Veterinary Record, v. 75, n. 36, p. 897-899, Sept. 1963.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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83.Imagem marcado/desmarcadoBOID, R. Isoenzyme analysis of stocks of trypanosomes isolated from cattle in Indonesia. Research in Veterinary Science, v.39, n.3, p.388-389, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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84.Imagem marcado/desmarcadoEMBRAPA GADO DE LEITE. Problemas com casco de bovinos. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, [2000?]. 3p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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85.Imagem marcado/desmarcadoRAJU, M. S.; GUPTA, R. C.; KHURANA, N. K.; KHAR, S. K. Plasma cholesterol levels in relation to superovulatory response and embryo recovery. The Indian Journal of Animal Reproduction, v. 17, n. 2, p. 96-98, Dec. 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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86.Imagem marcado/desmarcadoPFIZER RESEARCH CONFERENCE, 41, 1993, New York. Proceedings... New York: PFIZER,1993 288p.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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87.Imagem marcado/desmarcadoROCHE, J. F.; CROWE, M. A.; BOLAND, M. P. Postpartum anoestrus in dairy and beef cows. Animal Reproduction Science, v.28, n.1/4, p.371-378, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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88.Imagem marcado/desmarcadoKIDO, K. K. Phylogenetic analysis of cattle breeds. Wisconsin : University of Wisconsin, 1969. 125p. Tese Doutorado.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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89.Imagem marcado/desmarcadoYOUNG, G. B. Population dynamics of the dexter breed of cattle. Journal of Agricultural Science, v. 43, p. 369-374, 1953.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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90.Imagem marcado/desmarcadoNATH, K. C.; RAJKONWAR, C. K. Presumptive capacitation of bull spermatozoa incubated in simple chemically defined media. Indian Journal of Animal Reproduction, v. 15, n. 2, p. 144-146, Dec. 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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91.Imagem marcado/desmarcadoEWBANK, R. Predicting the time of parturition in the normal cow: a study of the precalving drop in body temperature in relation to the external signs of imminent calving. The Veterinary Record, v. 75, n. 14, p. 367?371, Apr. 1963.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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92.Imagem marcado/desmarcadoPRAKASH, Y.; ATHEYA, U. K.; LAKCHAURA, B. D.; DABAS, Y. P. S.; PRASAD, R. B.; VERMA, S. K. Pregnancy diagnosis in cows by radioimmunoassay. The Indian Journal of Animal Reproduction, v. 17, n. 2, p. 102-104, Dec. 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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93.Imagem marcado/desmarcadoPrograma de Desenvolvimento da Criação de Gado Bovino no Estado do Ceará: situação, objetivo, atividades e planos de trabalho. [S.l.]: [s.n.], 1965. 30 p.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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94.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, R.; ZORZENON, M.; FERREIRA, L. C.; LEAL, L. S.; GUIESI, R. M.; BERGAMASCHI, M. A. C. M.; SUDANO, M. J. Progestogen and progesterone supplementation after artificial insemination in postpartum beef cows. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 19., 2011, Recife. Anais... Recife: CBRA, 2011. p. 82

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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95.Imagem marcado/desmarcadoWETTEMANN, R. P.; LUSBY, K. S.; RASBY, R. J.; RICHARDS, M. W. Body condition at calving and postpartum nutrient intake influence reproductive performance of range cows. Animal Science Research Report, v.119, p.70-72, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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96.Imagem marcado/desmarcadoMORTEN, D. H.; COX, J. E. Bovine dystocia: a survey of 200 cases met within general practice. The Veterinary Record, v. 82, n. 18, p. 507-517, May, 1968.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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97.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, A. M.; MOURA, J. C. de; FARIA, V. P. de. Bovinocultura leiteira: fundamentos da exploracao racional. Piracicaba: FEALQ, 1986. 326p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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98.Imagem marcado/desmarcadoSHRIVASTAVA, O. P.; KADU, M. S. Blood biochemical profiles in normal cycling and delayed pubertal crossbred heifers. Indian Journal of Animal Reproduction, v. 16, n. 2, p. 91-92, Dec. 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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99.Imagem marcado/desmarcadoROSA, F. da; SCHWEGLER, E.; SCHMITT, E.; SCHNEIDER, A.; MONTAGNER, P.; WESCHENFELDER, M.; KRAUSE, A. R.; DEL PINO, F.; BRAUNER, C.; CORRÊA, M. N. Blood glucose concentrations during the peripartum in insulin resistant dairy cattle at prepartum period. In: AMERICAN SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 2013, Des Moines, Iowa. Abstracts... IOWA: ASAS, 2012. Publicado em: Journal of Animal Science, v. 91, Supl. 2, 2012. p. 3, Resumo: O009.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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100.Imagem marcado/desmarcadoSPOONER, R. L. Blood groups in animals and their practical application. The Veterinary Record, v. 81, n. 27, p. 699-708, Dec. 1967. Paper presented to the British Veterinary Association, Anual Congress in Southport, Setp. 18th, 1967.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/06/2010
Data da última atualização:  09/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. da.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; GERALDO MARIA DA CRUZ, CPPSE.
Título:  Sensory analysis of meat Nellore and Bos taurus x Bos indicus crosses.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCE SAFE AND HEALTHY FOOD: HARVESTING THE SCIENCE, 2010, Manitoba Canada. Abstracts... Manitoba: CIFST:AAFC: University of Manitoba, 2010.
Páginas:  p. 100
Idioma:  Português
Conteúdo:  Crossbreedings of two or more breedings and the utilization of Bos taurus and Bos indicus species is an altemative for obtaining high quality meat from adapted animais to tropical climates. Sensory attributes of beef are very important in relation to consumer' s point of view, mainly regarding to its tendemess and tlavour. The aim of this work was to evaluate beef from two different genetic groups by descriptive sensory analysis. 40 animaIs, steer calves and heifers from Angus x Nellore (TA) and Simmental x Nellore (TS) crossbred cows, inseminated with bulls semen from Angus (AX) and Wagyu (WX) breeds were used. These animaIs were slaughtered at approximately 14 months of age and longissimus dorsi muscle between 12th and 13th ribs was used for the tests. A trained sensory panel evaluated the samples, using the following attributes: characteristic beefaroma (ACCB), characteristic beeftlavour (SCCB), liver tlavour (SF), fatty tlavour (SG), tendemess (MZ), juiciness (SL) and liver texture (TF). There were no significant interactions (p>0.05) between genetic group and mother, as well as between the sensory attributes in relation to genetic groups. Significant differences (p<0.05) were found between gender for alI attributes, except for SG and SF. Principal Component Analysis (PCA) showed that meat from the two different crossbreedingsc ould be separated by gender and the beef characteristic aroma and tlavour and texture attributes were closely related. In conclusion, genetic gro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Analysis sensorial.
Thesaurus NAL:  Beef cattle; Meat.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE19312 - 1UPCSP - PPPROCI-2010.00005NAS2010.00005
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