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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  05/09/2017
Data da última atualização:  16/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PETRINI, J. A.; AZAMBUJA, I. H. V.; KUHN, R. A.
Afiliação:  JOSE ALBERTO PETRINI, CPACT; ISABEL HELENA VERNETTI AZAMBUJA, CPACT; RENATO AMARAL KUHN, CPACT.
Título:  Redução de custos em insumos agrícolas na aplicação de práticas de manejo em arroz irrigado.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 10., 2017, Gramado. Intensificação sustentável: anais. Gramado: Sosbai, 2017.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Racionalização de insumos.
Thesagro:  Oryza Sativa; Produtividade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163486/1/Jose-Petrini-TRAB-CBAI-2017-1-PETRINI-21.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT19913 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/10/1996
Data da última atualização:  16/10/1996
Autoria:  RESCK, D. V. S.
Título:  Effect of crop residues and liming on soil physical and chemical properties of tropical and temperate soils.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  [s.l.]: Purdue University, 1986.
Páginas:  264p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  Fertilization and liming, as well as the return of crop residues to the soil, are essential to prevent a rapid loss of organic carbon content from cultivated soils. Tropical and Temperate soils will likely respond differently to these amendments. An incubation study was designed to test the effects of corn, soybean, or no residue additons, with or without the addition of lime, on soil physical and chemical properties of two Oxisols (virgin and cultivated) from the Cerrados region of Brazili and a Mollisol and Inceptisol from Indiana. The soil properties measured at 0, 10, 20, 30, 60 and 90 days of incubation included organic carbon, pH, cation exchange capacity (CEC), water-stable aggregation, and water retention at -10, -33, and -100 kPa water potential. Carbon dioxide evolution was measured at short time intervals throughout the 90 days of incubation. The decrease in organic carbon content with time was in the order Inceptisol > Mollisol > Cultivated Oxisol > Virgin oxisol. Microbial activity, as measured by CO2 evolution rates, was almost twice as great in the Temperate soils as in the Tropical soils. The addition of lime and crop residues tended to decrease water retention capacity of the Virgin Oxisol, whereas the no residue treatment was not affected by lime. Lime did not affect water retention for any crops in the Cultivated Oxisol or in the Mollisol. Time of incubation had a positive effect on soil water-stable aggregation. Lime decreased water-stable aggregation in ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cultura agricola; Maize; Regiao Tropical; Soil chemicophysical properties; Tropical zones.
Thesagro:  Calagem; Cambissolo; Cerrado; Glycine Max; Milho; Oxisol; Planossolo; Propriedade Físico-Química; Região Temperada; Resíduo Orgânico; Soja; Solo; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Cambisols; crop residues; Ferralsols; Inceptisols; liming; Mollisols; Planosols; soybeans; temperate zones.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC8897 - 1UPCTS - --CRI3979CRI3979
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