BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; COLNAGO, L. A.; GARRATT, R. C.; LOPES, M. A. Identification of free fatty acids in maize protein bodies and purified alpha zeins by 13C and 1H nuclear magnetic resonance. Biochimica et Biophysica Acta, Amsterdam, v. 1543, p. 106-114, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; COLNAGO, L. A.; GARRATT, R. C.; LOPES, M. A. Identification of free fatty acids in maize protein bodies and purified a zeins by 13C and 1H nuclear magnetic resonance. Biochimica et Biophysica Acta, Amsterdam, v. 1543, p. 106-114, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCARACELLI, I.; SILVA, M. C. M. da; GARRATT, R. C.; OLIVA, G. Structure prediction of plant storage proteins. I. 2s protein from Brazil nut. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CRYSTALLOGRAPHY AND MOLECULAR BIOLOGY, 1990, Guaruja, SP. Abstracts. [S.l.]: Institute of Advanced Studies, Sao Carlos: Universidade Federal de Sao Carlos, 1990. PS1-07.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; DORIGUETTO, A. C.; FISCHER, H.; MASCARENHAS, Y. P.; CRAIEVICH, A. F.; GARRATT, R. C.; COLNAGO, L. A. Conformations of Z19 and pennisetin proteins in solutin. . ACTIVIT REPORT. BRAZILIAN SYNCHROTRON LIGHT LABORATORY 2001, Campinas, p. 41-42, 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoOSIRO, D.; MUNIZ, J. R. C.; COLETA FILHO, H. D.; SOUSA, A. A. S.; MACHADO, M. A.; GARRATT, R. C.; COLNAGO, L. A. Fatty acid synthesis in Xylella fastidiosa: correlations between genome studies, 13C NMR data, and molecular models. Biochemical and Biophysical Research Communications, v. 323, p. 987-995, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/01/2001
Data da última atualização:  08/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FORATO, L. A.; COLNAGO, L. A.; GARRATT, R. C.; LOPES, M. A.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Identification of free fatty acids in maize protein bodies and purified a zeins by 13C and 1H nuclear magnetic resonance.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Biochimica et Biophysica Acta, Amsterdam, v. 1543, p. 106-114, 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Zeins, the maize storage proteins, are the most abundant proteins in the corn endosperm, and are synthesized on the rough endoplasmatic reticulum and deposited in discrete organelles called protein bodies. Several authors, using circular dichroism and optical rotatory dispersion, have concluded that these proteins have a high a-helical content in alcoholic solution. In this work we have studied these proteins, within the protein bodies themselves and after extraction from the corn grains with 70% ethanol, using NMR (nuclear magnetic resonance) spectroscopy. We conclusively demonstrate the presence of free fatty acids within both the protein bodies and also in the alcohol extracted a zeins. We present evidence for a direct interaction between the free fatty acids and the a zein proteins within the protein body and suggest possible mechanisms by which such an association has arisen during the evolution of the maize endosperm.
Thesagro:  Biologia Molecular; Bioquímica; Metabolismo; Nitrogênio.
Thesaurus NAL:  biochemistry; metabolism; molecular biology; nitrogen.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS12829 - 1UPCAP - DD
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