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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  29/06/2017
Data da última atualização:  29/06/2017
Autoria:  TAGARI, H.; BERGMAN, E. N.
Título:  Intestinal disappearance and portal blood appearance of amino acids in sheep.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  The Journal of Nutrition, v. 108, n. 5, p. 790-803, May, 1978.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The intestinal disappearance and simultaneous arterial inflow and portal appearance of individual amino acids (AA) were studied in sheep fed closed formula, unrefined high (H.P.) and medium (M.P.) protein diets. Gut contents were sampled through four intestinal cannulae and blood was sampled through portal and arterial catheters. The amount of total and amino N that was fed decreased on passage into the duodenum but increased in the jejunum, and then again decreased steadily towards the terminal ileum. The amounts of AA passing into the duodenum were significantly higher when the H.P. rather than the M.P. diet was fed. No dietary differences in AA were noted at the ileo-cecal junction, however, meaning that greater amounts of AA disappeared from the intestine when the H.P. diet was fed. The amounts of AA appearing in portal blood were 30 to 80% of those disappearing from the intestine and were greater in sheep fed the H.P. diet. The amount of AA passing into the duodenum also significantly affected the concentrations of AA in arterial blood. Less [U-14C]glutamic acid than [U-14C]alanine, that was infused into abomasum, was detected in the digesta passing through the pylorus. The same also was true for the unlabeled free form of glutamic acid. The portal appearance of both unlabeled and labeled glutamic acid was negligible, but that of alanine was considerable. Variable amounts of [14C]citrulline, [14C]arginine, and [14C]urea were detected in the blood following the... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Alanine; Amino acids; Animal nutrition; Blood; Dosage; Glutamates; Intestines; Nutrients; portal vein; Proteins; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC34011 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/01/2009
Data da última atualização:  16/04/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARREIRA, F. R.; ALMEIDA, T. C. A.; FREITAS, S. P.; CABRAL, L. M. M.; FREIRE JUNIOR, M.
Afiliação:  Fábio Rosa Barreira, UFRJ; Tereza Cristina de Abreu Almeida, UFRJ; Suely Pereira Freitas, UFRJ; Lourdes Maria Corrêa Cabral, CTAA; Murillo Freire Junior, CTAA.
Título:  Coeficiente de permeabilidade ao vapor de água em filmes de revestimento preparados à base de quitosana e carboxi metil celulose.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA GIULIO MASSARANI DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA ARTÍSTICA E CULTURAL DA UFRJ, 30., 2008, Rio de Janeiro. Resumos... Rio de Janeiro: UFRJ, 2008.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aplicações; Polímeros.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.sigma-foco.scire.coppe.ufrj.br/UFRJ/SIGMA/jornadaIC/publicacao_foco/trabalhos/consulta/relatorio.stm?app=JIC_PUBLICACAO_TRABALHO&ano=2008&codigo=24&buscas_cruzadas=ON
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA9554 - 1UPCSP - --2008/0272009.00026
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