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Registros recuperados : 5 | |
1. |  | DENADAI, J. C.; DUCATTI, C.; SARTORI, J. R.; MÓRI, C.; GOTTMANN, R.; MITUO, M. A. O. Rastreabilidade da farinha de carne e ossos bovinos em ovos de poedeiras alimentadas com ingredientes alternativos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 1, p. 1-7, jan. 2009. Título em inglês: Traceability of bovine meat and bone meal in eggs from laying hens fed with alternative ingredients. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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2. |  | CALDARA, F. R.; DUCATTI, C.; BERTO, D. A.; DENADAI, J. C.; ANDRADE, G. A.; GIOSO, M. M. Glutamina e turnover do carbono no tecido adiposo de leitões Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 11, p. 1601-1607, nov. 2007 Título em inglês: Glutamine and carbon turnover in adipose tissue of piglets. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. |  | GOTTMANN, R.; PEZZATO, A. C.; DUCATTI, C.; DENADAI, J. C.; MÓRI, C.; MITUO, M. A. O.; SARTORI, J. R. Rastreabilidade de subprodutos de origem animal em dietas com levedura e trigo para frangos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 12, p. 1641-1647, dez. 2008. Título em inglês: Traceability of animal byproducts in diets containing yeast and wheat meal for broilers. Biblioteca(s): Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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4. |  | ISHIZUKA, A. N. D.; CARVALHO, M. A. G. de; ARAUZO, R. G. A. C.; DENADAI, J. C.; PIMENTA, G. E. M.; SARTORI, M. M. P.; COSTA, V. E. Traceability of animal meals in quail eggs using carbon and nitrogen stable isotopes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01394, 2020. Título em português: Rastreabilidade de farinhas de origem animal em ovos de codornas por meio de isótopos estáveis de carbono e nitrogênio. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. |  | CHAGURI, M. P.; MAULVAULT, A. L.; NUNES, M. L.; SANTIAGO, D. A.; DENADAI, J. C.; FOGACA, F. H.; SANT'ANA, L. S.; DUCATTI, C.; BANDARRA, N.; CARVALHO, M. L.; MARQUES, A. Different tools to trace geographic origin and seasonality of croaker (Micropogonias furnieri). LWT - Food Science and Technology, v. 61, n. 1, p. 194-200, Apr. 2015. Autoria: FABÍOLA HELENA [i.e. DOS SANTOS] FOGAÇA. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 5 | |
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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/09/1998 |
Data da última atualização: |
22/02/2011 |
Autoria: |
ROSA, M. F.; ALBUQUERQUE, R. T.; FERNANDES, J. M. O.; LEITE, S. G. F.; MDRONHO, R. A. |
Título: |
Nitrification of saline effluents. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Chemical Engineering, v.14, n.2, p.151-156, jun. 1997. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An a crated submergel biological filter was used to promote biological nitrification of a synthetic saline waste water. Black PVC corrugated plates were used to make the structured packing of the 6 litter reactor. Nitrate, nitrite, and ammonia concentrations pH and do were periodically measured, according to APHA (1985).In spite of the deleterious effect of salinity.It was possible to obtain nitrogen removal efficiencies as high as 95% for a 25 g/L sal concentration after a three-day reaction in the batch reactor. Continuous operation using a NaCI concentration of 25 g/L was tested using three different hydraulic retention times: 7,15 and 25 hours. An increase in ammonia removal was observed when the retention time was increased from 7 to 15 hours. However, on further notable increase was obtained for a 25 hour retention time, showing that nitrogen removal tends towards a maximum limit of about 80%. |
Palavras-Chave: |
Residuos; Saline wastewater. |
Thesagro: |
Água Salgada; Nitrificação. |
Thesaurus NAL: |
nitrification. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01527naa a2200229 a 4500 001 1410315 005 2011-02-22 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aROSA, M. F. 245 $aNitrification of saline effluents. 260 $c1997 520 $aAn a crated submergel biological filter was used to promote biological nitrification of a synthetic saline waste water. Black PVC corrugated plates were used to make the structured packing of the 6 litter reactor. Nitrate, nitrite, and ammonia concentrations pH and do were periodically measured, according to APHA (1985).In spite of the deleterious effect of salinity.It was possible to obtain nitrogen removal efficiencies as high as 95% for a 25 g/L sal concentration after a three-day reaction in the batch reactor. Continuous operation using a NaCI concentration of 25 g/L was tested using three different hydraulic retention times: 7,15 and 25 hours. An increase in ammonia removal was observed when the retention time was increased from 7 to 15 hours. However, on further notable increase was obtained for a 25 hour retention time, showing that nitrogen removal tends towards a maximum limit of about 80%. 650 $anitrification 650 $aÁgua Salgada 650 $aNitrificação 653 $aResiduos 653 $aSaline wastewater 700 1 $aALBUQUERQUE, R. T. 700 1 $aFERNANDES, J. M. O. 700 1 $aLEITE, S. G. F. 700 1 $aMDRONHO, R. A. 773 $tBrazilian Journal of Chemical Engineering$gv.14, n.2, p.151-156, jun. 1997.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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