BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  06/06/2002
Data da última atualização:  06/06/2002
Autoria:  SILVA, C. A. D. da.
Título:  Biologia e exigencias termicas do acaro vermelho (Tetranychus ludeni Zacher) em folhas de algodao.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, v.37, n.5,p.573-580, 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Paraiba; Termarregulacao.
Thesagro:  Algodão; Gossypium Hirsutum; Temperatura.
Thesaurus Nal:  cotton; temperature; thermoregulation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA15238 - 1UMTAP - --630.5630.5
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  06/04/2005
Data da última atualização:  06/04/2005
Autoria:  RIUL JÚNIOR, A.; MALMEGRIM, R. R.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C.
Título:  Nano-assembled films for taste sensor application.
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  Artificial organs, v. 27, n. 5, p. 457-460, 2003. p. 457-460.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The field of nano-science and nano-technology is a broad and interdisciplinary world-wide research area, developing activities that have been growing explosively in the last few years. Through the use of nanostructured thin films of conducting polymers and a lipid-like material coating gold microelec- trodes we were able to mimic the human perception of taste by way of artificial sensors called "electronic tongues." Tt is well known that the human tongue cannot discriminate each and every chemical sub- stance it comes in contact with, but it groups alI the information received in distinct pattems of response encoding the taste quality (global selectivity concept) (1-3). Therefore, unlike devices mimicking vision, hearing, and tact, which may in principIe respond to a single physical stimulus, an artificial tongue must be able to recognise tastes (sweet, salty, sour, bitter, and umami) and respond to suppression effects like its human counterpart. Consequently, artificial taste sensors must have high sensitivity and stability, as selectivity is not a crucial requirement in this sort of application.
Palavras-Chave:  Língua eletrônica; Polímeros condutores; Sensor de paladar.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA8816 - 1UPCSP - --PROCI-03.001592003.00159
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