BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  24/04/2007
Data da última atualização:  05/02/2025
Autoria:  KURT, E.; NUTE, G.; ENSER, M.; RICHARDSON, R. I.; SINCLAIR, L. A.; WILKINSON, R. G.; WOOD, J. D.
Título:  Effect of dietary unsaturated fats on the flavour, and on oxidative and colour stability, of Suffolk, Friesland and soay sheep meats.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: BRITISH SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 1998, Scarborough, UK. Proceedings... Medlothian: British Society of Animal Science, 1998. p. 124.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S1752756200597762
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nutritional recommendations to improve the human diet are to increase the P:S ratio and to decrease the n-6:n-3 ratio of food (Department of Health 1994). However, increasing the degree of unsaturation of meat lipids may alter the flavour of the cooked meat and can increase its susceptibility to oxidative changes such as lipid rancidity and colour deterioration. We have studied these quality aspects in meat from three breeds of lambs fed different fats. Seventy two entire ram lambs of three genotypes were used in a 3x4 factorial design: Suffolk x Lleyn, Frieslands x Lleyn and Soay lambs were fed diets, for an average of 80 days, containing one of four fats at 50g/kg supplemented with 200 IU/kg vitamin E: 1, control, 2, linseed, 3, fish oil and 4, fish oil plus linseed (50:50). Sensory assessment was performed on loin chops grilled to an internal temperature of 74°C which were rated using 100mm unstructured line scales. For colour and lipid oxidation measurements, 10mm thick leg steaks were aged for 10 days in vacuum at 1°C then repacked in modified atmosphere (O2:CO2,75:25) and displayed under light at 4°C for 6 days.
Palavras-Chave:  Ácido graxo insaturado.
Thesagro:  Carne; Cor; Ovino; Oxidação; Sabor.
Thesaurus Nal:  Goat meat; Goats; Lamb meat; Meat quality; Oxidation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC19849 - 1ADDAA - PP636B851p
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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  23/08/2024
Data da última atualização:  23/08/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BARBOSA, J. de F.; ESPÍRITO SANTO, M. O. do; SANTOS, R. S.; SILVA, J. M. M. da; FRANÇA, I. F. B.; MARTINS, J. R. de O.; HOFFMANN, R. B.
Afiliação:  JULIANA DE FRANÇA BARBOSA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE; MARIA ONEIDE DO ESPÍRITO SANTO, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE; RODRIGO SOUZA SANTOS, CPAF-AC; JOSÉ MÁRCIO MALVEIRA DA SILVA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE; IRINEIDE FERRAZ BEZERRA FRANÇA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE; JOÃO RENATO DE OLIVEIRA MARTINS, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE; RICARDO BEZERRA HOFFMANN, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO ACRE.
Título:  Influência de diferentes sistemas de manejo do solo sobre a mesofauna edáfica.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: MOSTRA DE PESQUISA E INOVAÇÃO NA EDUCAÇÃO PROFISSIONAL NO ESTADO DO ACRE, 1., 2011, Rio Branco, AC. Desafios para o desenvolvimento sustentável regional: anais. Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2011.
Páginas:  p. 469-473.
Idioma:  Português
Notas:  Organização: Luís Pedro de Melo Plese; Cleiton Sampaio de Farias; Chalys Roweder.
Conteúdo:  O objetivo desse trabalho foi o de avaliar as variações dos grupos da mesofauna edáfica em diferentes sistemas de manejo do solo, com o intuito de servirem como bioindicadores para a sustentabilidade de ecossistemas.
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Factores edáficos; Fauna del suelo; Manejo del suelo; Mesofauna edáfica; Western Amazon; Xapuri (AC).
Thesagro:  Manejo do Solo.
Thesaurus NAL:  Edaphic factors; Soil fauna; Soil management.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1166762/1/27840.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC27840 - 1UPCAA - DD
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